Στη Βουλή το «χαμένο» σπαθί του Σπαρτιάτη πολεμιστή

Η αναφορά του Κυρ. Βελόπουλου

Τετάρτη, 27 Μάιος 2020 19:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Βουλή το «χαμένο» σπαθί του Σπαρτιάτη πολεμιστή

Μέχρι την αίθουσα της Βουλής έφτασε η περίπτωση του αγάλματος του Σπαρτιάτη πολεμιστή, το οποίο υπέστη βανδαλισμό το 2015, όταν άγνωστοι απέκοψαν το ξίφος του.

 Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού κι  Εσωτερικών, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκος Βελόπουλος. Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του (μία από τις πολλές για λακωνικά ζητήματα), τονίζει: «Όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι της Σπάρτης, από το άγαλμα του Σπαρτιάτη πολεμιστή - Θερμοπυλομάχου, στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, λείπει το ξίφος στο δεξί του χέρι, από την στιγμή που άγνωστοι το βανδάλισαν, το 2015. Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά, οι αρμόδιοι δεν κατάφεραν να αντικαταστήσουν την απώλεια του ξίφους αυτού. Σημειώνεται, δε, ότι, έχουμε ήδη μπει στο έτος εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών, όπου θυσιάστηκαν ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι. Για το λόγο αυτό, θεωρούμε απαραίτητο και αναγκαίο, να τοποθετηθεί στο ως άνω άγαλμα του Σπαρτιάτη Πολεμιστή το σπαθί του, ώστε η εικόνα του μνημείου να εμπνέει αξιοπρέπεια και σεβασμό στους ντόπιους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ο Κυρ. Βελόπουλος ερωτά τους κκ Μενδώνη και Θεοδωρικάκο: «Προτίθεσθε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το αμεσότερο δυνατόν να λάβουν χώρα η αποκατάσταση της ως άνω καταστροφής και η ορθή ανάδειξη του ως άνω βανδαλισμένου αγάλματος στη Σπάρτη;»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti