ΜέΡΑ25 Λακωνίας: «Παθητική κακοποίηση των αδέσποτων στα καταφύγια του Δ. Σπάρτης» (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 29 Μάιος 2020 13:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΜέΡΑ25 Λακωνίας: «Παθητική κακοποίηση των αδέσποτων στα καταφύγια του Δ. Σπάρτης» (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή δημοσιεύματα για τις συνθήκες διαβίωσης αδέσποτων ζώων στα καταφύγια του Δ. Σπάρτης, το ΜέΡΑ25 Λακωνίας-Τομέας Πράσινης Μετάβασης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαρήχθησαν από αμέτρητους ζωόφιλους, εικόνες απαράδεκτες για τις συνθήκες διαβίωσης των σκύλων στα δύο καταφύγια του Δήμου Σπάρτης με διαπιστωμένους θανάτους δύο κουταβιών εκεί.

Πρόκειται για συνθήκες ξεκάθαρης παθητικής κακοποίησης (σύμφωνα με το νόμο 4039/2012). Τα ζώα είναι μόνιμα δεμένα με αλυσίδα το πολύ ως 1,5 μέτρο, τα περισσότερα από αυτά πλήρως εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, ενώ τα πλαστικά σπιτάκια τους  κάνουν χειρότερες τις συνθήκες εντός τους, ειδικά σε ζεστή περίοδο όπως αυτή που διανύουμε.

Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα της, είχε πει ο Μαχάτμα Γκάντι, και δυστυχώς οι εικόνες αυτές δεν τιμούν την κοινωνία μας. Παρότι  ζωόφιλοι εθελοντές στην περιοχή μας υπάρχουν πολλοί και ιδιαίτερα ενεργοί και έχουν δηλώσει την προθυμία τους στους αρμόδιους να βοηθήσουν για να αλλάξει η κατάσταση, μόνο σε ελάχιστους επιτρέπεται η είσοδος, χωρίς να αιτιολογείται η αναβολή της πρόσβασης αυτής στους υπόλοιπους.

Παράλληλα, από τις αρχές του Γενάρη του 2020, ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει σύμβαση του Δήμου Σπάρτης με κτηνίατρο, με αποτέλεσμα να μεταβαίνουν ανεμβολίαστα τα κουτάβια στα καταφύγια (Αγίας Κυριακής και Ξηροκαμπίου), στα οποία δεν υπάρχει επιπλέον ούτε συστηματική απολύμανση, με αποτέλεσμα να τίθεται και σοβαρό υγειονομικό ζήτημα και θέμα υγείας των ζώων».

Καταλήγοντας, το ΜέΡΑ25 τονίζει: «Απαιτούμε άμεση παρέμβαση των υπευθύνων, ώστε να πάψει η τόσο άδικη, απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη για την εποχή μας, αλλά και παράνομη ταλαιπωρία των ζώων αυτών.
Καλούμε όλους τους πολίτες, τους φορείς και όλες τις πολιτικές ομάδες να καταδικάσουν αυτές τις εικόνες και να απαιτήσουμε όλοι μαζί, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τα αδέσποτα ζώα.

Στο ΜέΡΑ25 πιστεύουμε ότι τα δικαιώματα των ζώων δεν πρέπει να είναι θέμα πολιτικής άποψης και αντιπαράθεσης, αλλά θέμα πολιτισμού και κοινής συνισταμένης για όλους μας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland