Καμία υποχώρηση από τον αρχικό σχεδιασμό για το φυσικό αέριο

Η γραμμή του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Τετάρτη, 03 Ιούνιος 2020 12:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καμία υποχώρηση από τον αρχικό σχεδιασμό για το φυσικό αέριο

Να ισχύσει ο αρχικός προγραμματισμός και να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα και ενιαία τιμολογιακή πολιτική όσον αφορά τη σύνδεση των πόλεων της Πελοποννήσου με το δίκτυο φυσικού αερίου μέσω δημόσιου φορέα (ΔΕΔΔΑ), ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με απόφαση που έλαβε στη συνεδρίαση της 1ης Ιουνίου.

Όπως τονίζεται, το συμβούλιο «επιμένει ότι η ένταξη στο δίκτυο του φυσικού αερίου από την δημόσια ΔΕΔΔΑ και μόνο από δημόσιο φορέα είναι πολύ σημαντική για την Πελοπόννησο γιατί θα δώσει οικονομική ανάσα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις». Παράλληλα, στην απόφαση γίνεται αναφορά στην δημόσια δέσμευση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ότι «στην πρώτη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ θα διατεθούν 20.000.000 ευρώ ως συμβολή της Περιφέρειας στα έργα της ΔΕΔΔΑ, γιατί είναι εντελώς αδικαιολόγητη η απόφασή της να ακυρώσει τον αρχικό της προγραμματισμό ο οποίος μιλούσε για δημοπράτηση των έργων σύνδεσης των πόλεων της Πελοποννήσου με το φυσικό αέριο το 2021» και να μεταφέρει για το απώτερο μέλλον την υλοποίηση των έργων σύνδεσης.

Παράλληλα, το σώμα «καλεί την διοίκηση της ΔΕΔΔΑ και την κυβέρνηση να δεσμευθούν εδώ και τώρα, δημόσια, ότι θα επανακαταθέσει στη ΡΑΕ τον αρχικό προγραμματισμό, ώστε η ΡΑΕ να αλλάξει την απόφασή της και να συνδεθούν οι πόλεις της Πελοποννήσου με το δίκτυο φυσικού αερίου από την δημόσια επιχείρηση το συντομότερο». Το συμβούλιο, εξάλλου, «ζητεί από την κυβέρνηση και την διοίκηση της ΔΕΔΔΑ να υπάρξει η δυνατότητα σύνδεσης όλων των πόλεων με τον ίδιον τρόπο, καθώς και με την ίδια τιμολογιακή πολιτική».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland