Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης επισκέφθηκε ο Πέτρος Δούκας

Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2020 10:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης επισκέφθηκε ο Πέτρος Δούκας

Tην πόρτα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης πέρασε ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, το πρωί της Τρίτης 2/6. Ήταν η δεύτερη ημέρα επιστροφής των μικρών μαθητών του σχολείου στις τάξεις μετά τη λήξη της καραντίνας των 2,5 περίπου μηνών λόγω του κορονοϊού και ο δήμαρχος βρέθηκε για μία ακόμα φορά δίπλα στους μικρούς μαθητές.

Με την είσοδό του στον αύλειο χώρο εντυπωσιάστηκε με το μεγάλο ποσοστό συμμετοχής των παιδιών, συνομίλησε μαζί τους, αστειεύτηκε και -τηρώντας πάντα τις αποστάσεις- διαπίστωσε με χαρά ότι όλα τα παιδιά ήταν ενημερωμένα για τις νέες συνθήκες ατομικής υγιεινής και προστασίας. Μιλώντας προς τους μαθητές πριν την είσοδό τους στις τάξεις, τους απένειμε εύσημα για την υπευθυνότητά τους, ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα της επαφής που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα με τη διδασκαλία και τους εκπαιδευτικούς τους μέσω των νέων τεχνολογιών και την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Επεσήμανε, βέβαια,  ότι «την παρουσία δασκάλου δεν μπορεί να την αντικαταστήσει οποιαδήποτε τεχνολογία». Τέλος, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την αφοσίωση που δείχνουν στα παιδιά και τις υπηρεσίες που προσέφεραν για την επιτυχία της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ συνομίλησε και με παρευρισκόμενους γονείς οι οποίοι δε φάνηκαν επιφυλακτικοί για την επαναλειτουργία των σχολείων και την επιστροφή των παιδιών στα θρανία.

Η διευθύντρια του σχολείου, κ. Ελένη Δαράκη, καλωσόρισε τον δήμαρχο και τον ευχαρίστησε για το έντονο και συνεχές ενδιαφέρον που δείχνει για τα σχολεία του δήμου και τον ενημέρωσε ότι ένα από τα πρώτα «μαθήματα» που έκαναν ως εκπαιδευτικοί στα παιδιά ήταν για θέματα υγιεινής, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επίσης, τον ενημέρωσε ότι καθημερινά εφημερεύουν 13 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι φροντίζουν και για τη φυσική απόσταση των παιδιών μεταξύ τους να είναι τουλάχιστον 1,5 μέτρο. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι όπως σε όλα τα σχολεία, εφαρμόζεται η εκ περιτροπής διδασκαλία ανά τάξη προκειμένου να μην υπάρχουν στις αίθουσες διδασκαλίας περισσότεροι από 15 μαθητές, ενώ επισήμανε ότι τα αντισηπτικά και ο φυσικός αερισμός των αιθουσών είναι στην ημερήσια διάταξη. Τέλος, η διευθύντρια του σχολείου δήλωσε ότι τα παιδιά συνεργάζονται άψογα για να ξεπεραστεί αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση, ενώ οι απουσίες είναι ελάχιστες και δεν ξεπερνούν τον συνηθισμένο αριθμό που καταγράφονταν πριν την πανδημία.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος