Εστιασμένες παρεμβάσεις τον Ιούνιο από το Κέντρο «Δίαυλος» (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 30 Ιούνιος 2020 12:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εστιασμένες παρεμβάσεις τον Ιούνιο από το Κέντρο «Δίαυλος» (ΦΩΤΟ)

Για τις επιστημονικές δράσεις, που υλοποιήθηκαν τον Ιούνιο από τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας, ενημερώνει η επιστημονική ομάδα του Κέντρου σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Βιωματικό σεμινάριο νοσηλευτών της ΝΜ Μολάων με τίτλο «Η ανακατασκευή νοήματος και η εμπειρία της απώλειας: Η έννοια της συλλογικής δύναμης σε καταστάσεις κρίσεως»
Το Κέντρο Πρόληψης ΠΕ Λακωνίας «Δίαυλος» σε συνεργασία με τη Νοσηλευτική Υπηρεσία της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, διοργάνωσαν ένα βιωματικό σεμινάριο νοσηλευτών με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των νοσηλευτών όσον αφορά σε ζητήματα που συνδέονται με την απώλεια και το πένθος σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο, με συντονίστριες την κ. Μιρέλλα (Μαρία) Κορομπίλα, ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια και την κ. Κωνσταντίνα Σαμπέρη, ψυχοθεραπεύτρια. Το εν λόγω σεμινάριο αποτέλεσε  συνέχεια του Βιωματικού Σεμιναρίου Επαγγελματιών Υγείας, διάρκειας 10 συναντήσεων, με τίτλο: «Φροντίζομαι για να φροντίζω», που υλοποίησε το Κέντρο πρόληψης «Δίαυλος» στη ΝΜ Μολάων από το Σεπτέμβριο ως και το Δεκέμβριο 2019.

Αρχικά, το σεμινάριο είχε προγραμματιστεί να υλοποιηθεί την 21η Μαρτίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού δημαρχείου Παπαδιανίκων, αναβλήθηκε όμως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που πάρθηκαν.

Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, το Κέντρο «Δίαυλος» προχώρησε στην διήμερη υλοποίηση του εν λόγω σεμιναρίου στις 13 & 14 Ιουνίου (απογευματινές ώρες) σε εξωτερικό χώρο που ήταν ο προαύλιος χώρος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πακίων. Οι συμμετέχοντες  χωρίστηκαν  σε 2 ομάδες των 10 ατόμων, έκαστη, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Ομάδα ενδυνάμωσης μέσω διαδικτύου
Ομάδα ενδυνάμωσης και ενίσχυσης δεσμών, που υλοποιείται μέσω διαδικτύου (με αξιοποίηση του facebook και του messenger) και έχει ως στόχο τη διατήρηση της σύνδεσης σε συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης (η ομάδα ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας), καθώς και την ενδυνάμωση των ατόμων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε αντίξοες καταστάσεις και να διαχειριστούν το άγχος και το φόβο που βιώνουμε σε συνθήκες κρίσης.

Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν δέκα εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπ/σης και Προσχολικής Αγωγής. Την ομάδα συντονίζει η ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης Ιωάννα Παπαδοπούλου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti