Τον ΕΦΚΑ Μισθωτών Σπάρτης επισκέφθηκε ο Στ. Αραχωβίτης (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2020 08:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τον ΕΦΚΑ Μισθωτών Σπάρτης επισκέφθηκε ο Στ. Αραχωβίτης (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη στον ΕΦΚΑ Μισθωτών Σπάρτης πραγματοποίησε την Παρασκευή 26/6, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διευθύντρια, την προϊσταμένη και το προσωπικό του οργανισμού, τόσο για το φόρτο και τις συνθήκες εργασίας, όσο και για την εξέλιξη των υποθέσεων που χειρίζονται.

Ο βουλευτής πληροφορήθηκε ότι στο κατάστημα έχουν μεταφερθεί 1.450 υποθέσεις παροχών του πρώην ΟΓΑ, «χωρίς αντίστοιχη στελέχωση με προσωπικό και μάλιστα με εντολή να διευθετηθούν εντός τριμήνου». Ο ίδιος διαπίστωσε ότι «πραγματικά οι υπάλληλοι, που λόγω και  των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού είναι λιγότεροι, αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αυτό το επιπρόσθετο βάρος, πολύ δε περισσότερο όταν δεν έχουν λάβει καμία σχετική εκπαίδευση».

Όπως ανέφερε ο Στ. Αραχωβίτης, «ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμπεράνει εύκολα ότι τα πράγματα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο στις δομές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, είτε είναι εργαζόμενος σε αυτές, είτε εξυπηρετούμενος πολίτης». Ο βουλευτήες πρόσθεσε: «Εμείς κάναμε και θα κάνουμε το παν ώστε να στηρίξουμε την εργασία και τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, ώστε με εντιμότητα και με καθαρά χέρια να κρατήσουμε το σύστημα δημόσιας ασφάλισης αλληλέγγυο και ακμαίο».

Περιοδεία σε Μολάους
και Νεάπολη
Εξάλλου, την Παρασκευή 19/6, κλιμάκιο του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» Λακωνίας μαζί με τον βουλευτή Λακωνίας, Σταύρο Αραχωβίτη, βρέθηκε στους Μολάους και στη Νεάπολη για περιοδεία. Συνομίλησαν με τους επαγγελματίες εστίασης, τους εργαζόμενους και τους πολίτες, άκουσαν τα προβλήματα τους και τους ενημέρωσαν για τις προτάσεις του κόμματος.

«Η αγορά κινείται σε χαμηλά επίπεδα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας. Απαιτούνται γενναία εμπροσθοβαρή μέτρα για να μην οδηγηθούμε σε νέα λουκέτα και αύξηση της ανεργίας. Η κυβέρνηση, δυστυχώς, αρνείται πεισματικά να δει την πραγματικότητα. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτός ο λαός μπορεί και πρέπει να ζήσει καλύτερα. Αυτός ο λαός πρέπει να μείνει όρθιος», υπογράμμισε ο Στ. Αραχωβίτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος