Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Ιερά Μονή Πάρνωνα (ΦΩΤΟ)

Πανηγύρισε και ο ναός στο Γηροκομείο

Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2020 13:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Ιερά Μονή Πάρνωνα (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τίμησε τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, πανηγύρισε με εκκλησιαστική λαμπρότητα η φερώνυμη ιστορική Ιερά Μονή στον Πάρνωνα.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του θεοφιλέστατου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου. Στον εσπερινό συμμετείχε και συμπροσευχήθηκε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος. Νωρίτερα, είχε τελεσθεί από τον καθηγούμενο της μονής αρχ. Γρηγόριο Βαλτογιάννη, ο καθιερωμένος αγιασμός για το νέο μήνα.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο θεοφιλέστατος κ. Πρόδρομος, ο οποίος αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα της επόμενης μέρας.

Μετά την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο Μητροπολίτης Σπάρτης, ευχαρίστησε το θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Πρόδρομο, την αδελφότητα της Μονής, τους κληρικούς, τους ιεροψάλτες που λάμπρυναν τον εσπερινό με την παρουσία τους καθώς και τους ευλαβείς χριστιανούς που κατέκλυσαν τους χώρους της Ιεράς Μονής. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε οι Άγιοι Ανάργυροι «να προστατεύουν και να καθοδηγούν την αδελφότητα και όσους προστρέχουν στο μοναστήρι για να γαληνεύσουν την ψυχή τους».

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, τελέσθηκαν ο πανηγυρικός όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου. Και στις δύο θρησκευτικές τελετές εκτέθηκαν άγια λείψανα και τα σεβάσματα της μονής προς αγιασμό των προσκυνητών.

Ανήμερα της εορτής, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον όρθρο και τη Θεία λειτουργία στον πανηγυρίσαντα ιδρυματικό ναό του Γηροκομείου Σπάρτης. Επίκαιρα μίλησε ο αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης αρχ. π. Σεραφείμ Κοσμάς.

Μετά την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στο πυκνό εκκλησίασμα και τους τροφίμους του Γηροκομείου να «έχουν την χάρη και την ευλογία των προστατών του ιδρύματος, Αγίων Αναργύρων».

φωτο από εσπερινό: Γ. Βαμβαλής

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti