Απαλλαγή επιχειρήσεων από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος αποφάσισε το ΔΣ Αν. Μάνης

Τι αναφέρει ο σύμβουλος Ν. Τραγάκης

Τετάρτη, 08 Ιούλιος 2020 13:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απαλλαγή επιχειρήσεων από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος αποφάσισε το ΔΣ Αν. Μάνης

Την απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού, των  επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, κατά το χρονικό διάστημα που ίσχυσαν οι περιορισμοί, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (με τις ψήφους της αντιπολίτευσης) το Δημοτικό Συμβούλιο Αν. Μάνης.

Όπως ενημερώνει ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Τζ. Φιλιππάκου κι εκπαιδευτικός Νικόλαος Μιχ. Τραγάκης, «με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής».

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο κ. Τραγάκης, «μετά από πρωτοβουλία μας, δεκατρείς δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης θέσαμε από 1-6-2020 με αίτησή μας προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης σε δια ζώσης συνεδρίαση με θέμα σχετικά με την απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 37 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68 τ. Α΄ 20-03-2020), που διέκοψαν τη λειτουργία τους για την αντιμετώπιση του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού και για το χρονικό διάστημα που ίσχυσαν οι περιορισμοί».

Όπως επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Φιλιππάκου, «το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 23 Ιουνίου και ώρα 12:00 και όπως προανέφερα μετά από την πρωτοβουλία και την κατάθεση της εν λόγω αίτησης των 13 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης έγινε η συζήτηση και πάρθηκε  κατά πλειοψηφία  η σημαντική αυτή απόφαση.   

Σχετικά με την ψηφοφορία, ψήφισαν υπέρ της απαλλαγής οι 14 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ενώ κατά ψήφισαν οι 12 παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης του δημάρχου».

Ολοκληρώνοντας, ο Ν. Τραγάκης τονίζει: «Γνωρίζουμε όλοι ότι η πανδημία που βιώσαμε πρόσφατα επέφερε αρνητικές συνέπειες στην οικονομία της χώρας και κατ’ επέκταση στις επιχειρήσεις και γι αυτό έχουμε υποχρέωση να ενεργούμε και να αποφασίζουμε με γνώμονα την στήριξη της τοπικής οικονομίας και των επιχειρήσεων του τόπου μας.

Επομένως, οι 14 δημοτικοί σύμβουλοι των τεσσάρων συνδυασμών της αντιπολίτευσης απέδειξαν με τις ενέργειές τους  και με την ψήφο τους πως στηρίζουν έμπρακτα τις τοπικές επιχειρήσεις με στόχο να εξασφαλιστεί η ρευστότητά τους ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν, και να αντιμετωπίζουν ως ένα βαθμό τις συνέπειες της πανδημίας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti