Συνεχίζεται η δακοκτονία σε περιοχές της Λακωνίας

Αναλυτικό πρόγραμμα

Παρασκευή, 07 Αύγουστος 2020 20:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεχίζεται η δακοκτονία σε περιοχές της Λακωνίας

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  ΠΕ Λακωνίας ανακοινώνεται ότι, στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, θα ξεκινήσει δεύτερος δολωματικός ψεκασμός στις κάτωθι κοινότητες της Λακωνίας:

Δευτέρα 10/8
- Δ. Αν. Μάνης: Λυγερέας
- Δ. Ευρώτα: Δαφνί, Γεράκι
- Δ. Μονεμβασίας: Πάκια, Ελιά, Βελιές
- Δ. Σπάρτης: Λογκανίκος (τελευταία ημέρα ) Αλευρού, Γεωργίτσι, Περιβόλια, Λογγάστρα

Τρίτη 11/8
Δ. Σπάρτης: Μυρσίνη, Αγ. Νικόλαος Μελιτίνης
Δ. Σπάρτης: Πελλάνα, Άγιος Κωνσταντίνος, Αγόριανη

Πέμπτη 13/8
Δ. Σπάρτης: Πλατάνα, Βασιλική, Γοράνοι, Καμίνια

 Όπως επισημαίνει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας Μ. Θεοφιλάκος, «δεδομένου  ότι ο θεσμός του επιστάτη ψεκασμών δακοκτονίας έχει καταργηθεί και ότι σε κοινότητες που οι παραγωγοί επιβλέπουν την διαδικασία εφαρμογής του προγράμματος η αποτελεσματικότητα της δακοκτονίας είναι  υψηλή, παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να συμμετέχουν, επιβλέποντας την διενέργεια των ψεκασμών ως προς την κάλυψη των ορίων της κοινότητας  τους  αλλά και των μεμονωμένων ελαιοκτημάτων τους».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti