Αποζημιώνονται οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί της Καρίτσας

Για τις ζημιές από την πρόσφατη πυρκαγιά

Τετάρτη, 26 Αύγουστος 2020 13:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποζημιώνονται οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί της Καρίτσας

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την αποζημίωση των αγροτών, των οποίων η περιουσία καταστράφηκε από την πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο 22/8 στην περιοχή της Καρίτσας του Δήμου Ευρώτα, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Ευρώτα Δήμου Βέρδου, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργίου Στρατάκου. Στην σύσκεψη παρευρέθηκε, επίσης, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Συζητήθηκε, ακόμα, η δυνατότητα καταβολής αποζημίωσης στους παραγωγούς ελιάς Καλαμών, των οποίων η παραγωγή της περσινής χρονιάς έμεινε αδιάθετη λόγω χαμηλής ζήτησης.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη η καταβολή αποζημιώσεων τόσο σε αυτούς που έχασαν τα ελαιόδεντρα τους από την πρόσφατη πυρκαγιά, όσο και σε αυτούς που έχασαν το εισόδημα μιας χρονιάς με συνακόλουθες συνέπειες για την τοπική οικονομία.

Τέλος, τόσο ο κ. Λυκουρέντζος όσο και ο κ. Στρατάκος, δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν στον καθορισμό των τρόπων αποζημίωσης το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti