Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες για τη «θεραπεία» υπολογιστών στη Λακωνία

Η αποκαλυπτική μαρτυρία πολίτη

Παρασκευή, 04 Σεπτέμβριος 2020 16:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες για τη «θεραπεία» υπολογιστών στη Λακωνία

Πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών, μετά το δημοσίευμα του «Λακωνικού Τύπου», για απόπειρες εξαπάτησης από επιτήδειους, οι οποίοι χρησιμοποιούν όνομα κορυφαίας πολυεθνικής εταιρείας που παράγει λογισμικό για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με το πρόσχημα της δήθεν παροχής τεχνικής υποστήριξης και αποκατάστασης προβλημάτων. Άνθρωποι από διάφορες περιοχές της Λακωνίας αναφέρουν πως άγνωστοι επικοινωνούν μαζί τους και ζητούν απομακρυσμένη πρόσβαση στον προσωπικό τους υπολογιστή, με σκοπό να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο στον σκληρό δίσκο και στη συνέχεια να διεκδικήσουν χρηματικά ποσά για να αποκαταστήσουν τις κακόβουλες ενέργειές τους.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία πολίτη στον «Λακωνικό Τύπο»: «Ισχυρίζονται ότι καλούν από Αμερική, ενώ όλα τα τηλεφωνικά νούμερα είναι από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη». Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο άτομο, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε περιοχή της Φάριδος Δ. Σπάρτης, «συνέβη και σε εμάς με απανωτές κλήσεις. Στην μια που απάντησα και τους ρώτησα πως βρήκαν το σταθερό τηλέφωνο, η απάντηση ήταν ότι αυτόματα το νούμερο συνδέεται με τη […πολυεθνική εταιρεία λογισμικού]. Όταν δε έκανα την ερώτηση ποια είναι τα βήματα αποκατάστασης της βλάβης, η απάντηση ήταν ότι 1ο είναι η εκκίνηση του υπολογιστή. Ρωτώντας επίμονα για το ποιο είναι το δεύτερο βήμα (χωρίς φυσικά να μην έχω δώσει πρόσβαση σε τίποτα) μου έκλεισαν το τηλέφωνο στη μούρη και δεν ξανακάλεσαν ποτέ».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti