Παράταση προθεσμίας στις αιτήσεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Πελοποννήσου

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2020 14:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παράταση προθεσμίας στις αιτήσεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Πελοποννήσου

Μετά από διαβούλευση με τα επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη παρατάθηκε μέχρι τις 23 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τη δράση 2.b.2.3 «Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον εκσυγχρονισμό τους μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) καθώς και συστημάτων αυτοματισμού», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 – 2020». Η δράση απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι οποίες καλούνται να καταθέσουν προτάσεις χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων.

Η νέα, τροποποιημένη πρόσκληση περιλαμβάνει, εξάλλου, διευκρινίσεις αναφορικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής, ενώ σε αυτή υπάρχει επίσης προσθήκη επιλέξιμων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ). Επίσης, έγιναν βελτιώσεις σε σημεία της Πρόσκλησης, με γνώμονα τη διευκόλυνση των υποψήφιων επενδυτών και την απλοποίηση των διαδικασιών.

Ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης της εν λόγω δράσης ανέρχεται στο ποσό των 3.750.000 ευρώ, η χρηματοδότησή της δε προέρχεται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Στο πλαίσιο της δράσης ενισχύονται επενδυτικά σχέδια διάρκειας έως 24 μηνών συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης (επιχορηγούμενος προϋπολογισμός) από 10.000 έως 60.000 ευρώ.

Αναλυτικές πληροφορίες για την πρόσκληση και την υποβολή προτάσεων και άλλες διευκρινίσεις δίνονται, α) στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου (αρμόδιο στέλεχος Ιωάννα Λαμπροπούλου, τηλ: 271 3 601380, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., URL: http://www.eydpelop.gr), β) από τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων (Μαιζώνος 122 και Γούναρη, 262 22, Πάτρα, τηλ: 261 0 622711, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., URL: www.diaxeiristiki.gr), γ) Επιμελητήριο Λακωνίας (Γεώργιος Χαλουλάκος , τηλ : 2733022279, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Για τεχνικά θέματα του ΠΣΚΕ οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο HELPDESK (γραφείο υποστήριξης) που λειτουργεί η ΜΟΔ, τηλ. 210-7787940, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ώρες γραφείου 9:00 πμ – 5:00 μμ).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος