Νέα δράση ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο

Οι τομείς που χρηματοδοτούνται

Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2020 07:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέα δράση ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο

Μία ακόμα πρόσκληση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δημοσιοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ). Αφορά τη χρηματοδοτική ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για τη δράση 3.a.2.2 «Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών».

Η ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων -στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων- θα πραγματοποιηθεί από τις 8 Οκτωβρίου (ώρα 1:00 μμ) έως και τις 11 Νοεμβρίου (στις 3:00 μμ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων, ανέρχεται σε 9.500.000 ευρώ, εκ των οποίων 5.500.000 ευρώ αφορούν χρηματοδοτήσεις επενδυτικών προτάσεων υφιστάμενων επιχειρήσεων και 4.000.000 ευρώ, χρηματοδοτήσεις επενδυτικών προτάσεων νέων και υπό σύσταση επιχειρήσεων. Η δαπάνη χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Μέσω της δράσης ενισχύονται επενδυτικά σχέδια, διάρκειας έως 24 μηνών, συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης (επιχορηγούμενος προϋπολογισμός) από 10.000 έως 330.000 ευρώ.

Οι επενδυτικές ενισχύσεις που θα επιχορηγηθούν αφορούν σε:
1. Δαπάνες για επενδύσεις σε στοιχεία ενεργητικού
• δημιουργία νέας επιχειρηματικής εγκατάστασης
• επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας υφιστάμενης επιχειρηματικής εγκατάστασης
• διαφοροποίηση δραστηριότητας υφιστάμενης επιχειρηματικής εγκατάστασης
• πιστοποίηση συστημάτων, σχεδιασμού, τυποποίησης
• απόκτηση δικαιωμάτων τεχνογνωσίας για την αποτελεσματικότερη παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών
2. Συμβουλευτικές υπηρεσίες
3. Ενισχύσεις καινοτομίας
4. Δαπάνες προσωπικού (μισθολογικό κόστος νέου προσωπικού)

Αναλυτικές πληροφορίες για την πρόσκληση και την υποβολή προτάσεων και άλλες διευκρινίσεις δίνονται: α) στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου (αρμόδιο στέλεχος Ιωάννα Λαμπροπούλου, τηλ: 271 3 601380, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. URL: http://www.eydpelop.gr) και β) στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων (Μαιζώνος 122 και Γούναρη, 262 22, Πάτρα, Τηλ: 261 0 622711, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , URL: www.diaxeiristiki.gr).

Για τεχνικά θέματα του ΠΣΚΕ οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο HELPDESK (γραφείο υποστήριξης) που λειτουργεί η ΜΟΔ (τηλ. 210-7787940, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - ώρες γραφείου 9:00 πμ με 5:00 μμ).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών