Κρούσμα κορωνοϊού στη Λακωνία

Στο Νοσοκομείο Μολάων η λήψη του δείγματος - Κάτοικος του νομού ο ασθενής

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2020 20:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κρούσμα κορωνοϊού στη Λακωνία

Ένα κρούσμα κορωνοϊού στη Λακωνία ανακοίνωσε την Πέμπτη 17/9 ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), μεταξύ των νέων 359 περιπτώσεων Covid-19 σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», το δείγμα ελήφθη στο Νοσοκομείο Μολάων και πρόκειται για έναν άνδρα μεταξύ 30-40 ετών από περιοχή του Δ. Ευρώτα, ο οποίος απευθύνθηκε στη μονάδα Υγείας, μετά από μερικά ύποπτα συμπτώματα που παρουσίασε. Από την πρώτη στιγμή, ο ασθενής τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπου και παραμένει, μετά τη γνωστοποίηση του θετικού τεστ, καθώς η κατάστασή του δεν χρήζει περίθαλψης. Επίσης, αναμένεται να διενεργηθεί διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών του συγκεκριμένου κρούσματος.

Εκ των 359 συνολικών νέων κρουσμάτων, 21 συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται, πλέον, σε 14.400, εκ των οποίων το 55.6% είναι άνδρες. Τα 2.500 (17.4%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.070 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστή περίπτωση ασθενή. Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 325 θανάτους συνολικά στη χώρα, 121 εκ των οποίων είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών