Η Ριζάρειος Σχολή τίμησε τον Μητροπολίτη Μάνης

Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2020 12:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Ριζάρειος Σχολή τίμησε τον Μητροπολίτη Μάνης

Στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου της «παλαιάς» Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, όπου διετέλεσε διευθυντής ο Άγιος Νεκτάριος επί 14 χρόνια, ιερούργησε την Κυριακή 6/9 ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, κατόπιν κανονικής αδείας κι ευλογίας του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, το αρχαιότερο των μελών του ΔΣ της Ριζαρείου Σχολής, καθηγητής κ. Κων. Φαφαλιός απένειμε στον Μητροπολίτη Μάνης, το μετάλλιον της Σχολής, των εκατό ετών από της οσιακής κοιμήσεως του Αγίου, τιμής ένεκεν, για «την αγάπη του προς τον Άγιο», αλλά «και για την λογιότητά του και το ήθος του», όπως ανέφερε στην προσλαλιά του ο καθηγ. κ. Τσακίρης, εκ μέρους του ΔΣ της Ριζαρείου Σχολής.

Ο κ. Χρυσόστομος αφού ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του ναού πρωτοπρ. π. Νικόλαο Λαδά, τους ελλογιμωτάτους κκ Φαφαλιό και Τσακίρη και τα λοιπά μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου, μίλησε με θέμα «Άγιος Νεκτάριος: ένας ύμνος στην παιδεία και την αρετή».

Τέλος, ο σεβασμιώτατος προσέφερε ένα εγκόλπιον του, στον ιερό ναό για την εικόνα του Αγίου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών