Οργανωμένη διαχείριση του κορωνοϊού στη Μάνη

Ο ρόλος της Κινητής Ομάδας Υγείας που απέκτησε το ΚΥ Αρεόπολης - Τι αναφέρει ο διευθυντής Αν. Μαριόλης

Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2020 13:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οργανωμένη διαχείριση του κορωνοϊού στη Μάνη

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού κατ΄οίκον», το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και το Υπουργείο Υγείας, ανήκει πλέον στις μονάδες υγείας, οι οποίες διαθέτουν Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ).

Η ΚΟΜΥ Αρεόπολης λαμβάνει δείγμα βιολογικού υλικού από πιθανά κρούσματα κορωνοϊού και παρέχει νοσηλευτική φροντίδα στις ύποπτες περιπτώσεις, κατ’ οίκον, καλύπτοντας τις ανάγκες του πληθυσμού ευθύνης του και όχι μόνο. «Με τον τρόπο αυτό, αποτρέπεται η επιβάρυνση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η συνακόλουθη εξάπλωση του ιού, θωρακίζοντας τη Δημόσια Υγεία», εξηγεί ο διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης Δρ. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες αποτελεί μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες (Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων) του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΚΟΜΥ αποτελούν το πιο σημαντικό πρόγραμμα που έχει συντελεστεί κατά την περίοδο αντιμετώπισης του κορωνοϊού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και έχουν ως κυρίαρχο στόχο να βρίσκονται συνεχώς δίπλα στον πολίτη σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αιχμής του ΕΟΔΥ, η ΚΟΜΥ Αρεόπολης έχει ήδη πραγματοποιήσει αποστολές στη Μάνη και στην ευρύτερη περιοχή.

«Συνεχίζουμε στοχεύοντας στην οικοδόμηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών», καταλήγει ο Αν. Μαριόλης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών