Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από τον «Δίαυλο»

«Εκπαίδευση στη Δυναμική της Ομάδας»

Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2020 14:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από τον «Δίαυλο»

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, ενημερώνει για τις επιστημονικές δράσεις που σχεδιάζει να υλοποιήσει  τον Σεπτέμβριο.

Επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς
της ΔΔΕ Λακωνίας
 Το βιωματικό σεμινάριο «Εκπαίδευση στη Δυναμική της Ομάδας» διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας (ΔΔΕ) με πρωτοβουλία των υπευθύνων Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων και Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ), Δημ. Βαχαβιώλου και Ελ. Παλούμπα, αντίστοιχα, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λακωνίας «ΔΙΑΥΛΟΣ» και τα στελέχη του, Ιωάννα Παπαδοπούλου, ψυχολόγο ΜSc, και Κατερίνα Καργάκου, κοινωνική λειτουργό MSc. Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 50 ωρών και θα πραγματοποιηθεί, στη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης και στον αύλειο χώρο, εφ' όσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, κατά τις εξής ημερομηνίες και ώρες:
- 23, 25, 28 και 30 Σεπτεμβρίου 2020 (17:00 – 21:00),
- 2, 4, 9 και 11 Νοεμβρίου 2020 (17:00 – 21:00),
- 14 και 16 Δεκεμβρίου 2020 (17:00-21:00), και
- 17 και 19 Φεβρουαρίου 2021 (17:00 – 21:00).

Οι επιμορφούμενοι/ες εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία, αλληλεπιδρώντας με βιωματικό τρόπο, να κατανοήσουν τα στάδια διαμόρφωσης της ομάδας και την αξία της συνεργασίας στην καθημερινή τους εκπαιδευτική πρακτική. Θα καλλιεργήσουν δεξιότητες που σχετίζονται με τη δημιουργία και τον συντονισμό εκπαιδευτικών ομάδων και την αξιοποίηση της λειτουργικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών μιας ομάδας: Η συνεργασία, η επικοινωνία, η κριτική σκέψη και η δημιουργικότητα, θεωρούνται πλέον απαραίτητες για τον εκπαιδευτικό του 21ου αιώνα, αφού καθορίζουν την ομαλή λειτουργία της σχολικής τάξης, τη συνεργασία των εκπαιδευτικών με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, τη δημιουργική επικοινωνία με τα στελέχη της εκπαίδευσης και, αναμφίβολα, τη συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη των εκπαιδευτικών μεταξύ τους.

Το σεμινάριο εντάσσεται στις δράσεις διάχυσης που υλοποιούνται από τη ΔΔΕ Λακωνίας στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προς χρηματοδότηση σχεδίου μαθησιακής κινητικότητας Erasmus+ 2020, με τίτλο «Ενεργοποιώντας την Ταυτότητα του Σύγχρονου Εκπαιδευτικού: Συνεργασία, Δημιουργικότητα, Επικοινωνία και Κριτική Σκέψη» (2020-1-EL01-KA101-078691), το οποίο υλοποιείται ως σύμπραξη της ΔΔΕ Λακωνίας με το Εργαστηριακό Κέντρο Σπάρτης, το 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης και το Γυμνάσιο Νεάπολης.

Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν 15 εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της ΔΔΕ Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια του βιωματικού σεμιναρίου θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών