Μέχρι την Κυριακή θα επηρεάζει την Πελοπόννησο ο «Ιανός»

Σύμφωνα με νεότερο δελτίο της ΕΜΥ

Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2020 16:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μέχρι την Κυριακή θα επηρεάζει την Πελοπόννησο ο «Ιανός»

Η Πελοπόννησος εξακολουθεί να πλήττεται –κατά περιοχές και διαστήματα– από την κακοκαιρία «Ιανός», τα φαινόμενα της οποίας θα την επηρεάσουν μέχρι και νωρίς το πρωί της Κυριακής 20/9, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή 18/9 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με επικαιροποιημένα στοιχεία όσον αφορά την εξέλιξη της εν λόγω κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, στη νέα ανακοίνωσή της, η ΕΜΥ προχώρησε στην παρακάτω πρόγνωση:

- Την Παρασκευή (18/9/2020) ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου –από την Λευκάδα και νοτιότερα– την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα –κυρίως την κεντρική– και την Εύβοια. Στα νησιά του Ιονίου τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στην Αττική οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν το βράδυ και θα διατηρηθούν με μεγάλες εντάσεις κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην περιοχή της Εύβοιας έντονα φαινόμενα θα έχουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο.

- Το Σάββατο (19/9/2020) θα συνεχίζει να επηρεάζεται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

- Την Κυριακή (20/9/2020) έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν, μέχρι νωρίς το πρωί τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών