Μέχρι την Πίζα η χάρη του κρασιού της Μονεμβασιάς

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2020 12:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μέχρι την Πίζα η χάρη του κρασιού της Μονεμβασιάς

Στη γειτονική Ιταλία και δη την ιστορική πόλη της Πίζας ταξίδεψαν οι υπέροχες ποικιλίες οίνου της Μονεμβασιάς, οι οποίες διέπονται από παρελθόν που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Με πρωτοβουλία της Οινοποιητικής Τσιμπίδη, κάτοικοι της -περίφημης για τον κεκλιμένο πύργο της- ιταλικής περιοχής ήρθαν σε επαφή με τα ποιοτικά προϊόντα της γραφικής γενέτειρας του ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

Όπως αναφέρει, ειδικότερα, το ilnomadedivino.com, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στη βεράντα του όμορφου και ιστορικού «Hotel Royal Victoria» στην Πίζα, επρόκειτο να γίνει γνωριμία με τα ελληνικά κρασιά της Μονεμβασιάς, τα οποία όπως επισημαίνεται «έχουν ιστορία χιλιετιών που φτάνει μέχρι και σήμερα».

Στην ίδια αναφορά επισημαίνεται πως «η Μονεμβασιά είναι σήμερα ένα όμορφο χωριό, από το οποίο έφυγαν ελληνικά πλοία πριν από αιώνες για να κατακτήσουν την ευρωπαϊκή ήπειρο, μεταφέροντας τις ποικιλίες σταφυλιών που μεγαλώνουν σήμερα στους αμπελώνες της περιοχής».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών