Πρακτικό εργαστήρι Φυσικής Καλλιέργειας στον Πάρνωνα

Σε αγρόκτημα μεταξύ Σπάρτης-Χρυσάφων

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2020 13:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρακτικό εργαστήρι Φυσικής Καλλιέργειας στον Πάρνωνα

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί πρακτικό εργαστήριο Φυσικής Καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη σε αγρόκτημα που βρίσκεται στο 7ο χλμ. Σπάρτης-Χρυσάφων (μετά το μοναστήρι των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων).

Το εργαστήρι θα είναι ολοήμερο και θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί. Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, σημαντική είναι η έγκαιρη πρόσβαση στον χώρο, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την οργάνωση και διεξαγωγή της δράσης.

Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει:
- Ομιλία - εισαγωγή στη Φυσική Καλλιέργεια
- Δημιουργία φυσικών αγροκτημάτων / πράσινων χώρων με την μέθοδο των σβόλων
- Οπωροφόρα δέντρα
- Κατασκευή σβόλων (πρακτικό εργαστήριο)

Επίσης, θα ετοιμαστεί κοινό τραπέζι και οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν το δικό τους  φαγητό για να συμμετάσχουν σε αυτό.

«Η ανταλλαγή συνταγών και γεύσεων είναι ευεργετική σε πολλά επίπεδα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η είσοδος στο εργαστήρι είναι ελεύθερη για το κοινό.  Ο δρόμος για το αγρόκτημα είναι στρωμένος χωματόδρομος με εύκολη πρόσβαση από ΙΧ.

Διοργανωτές της δράσης είναι το Φυσικό Αγρόκτημα Λακωνίας και το «Sparta Trail».

Ποιος είναι
ο Π. Μανίκης
Ο Παναγιώτης Μανίκης είναι φυσικός καλλιεργητής, ο οποίος εισήγαγε την μέθοδο της Φυσικής Καλλιέργειας στην Ελλάδα. Είναι υπεύθυνος του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας στην Ελλάδα το οποίο κάνει σπορές για την αναβλάστηση των γυμνών άγονων βουνών και ερήμων. Οι προσπάθειες αναβλάστησης στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει από το 1993 με ομάδες εθελοντών σε διάφορες περιοχές.

Το 1998 πραγματοποιήθηκαν οι πιο μεγάλες σπορές που οργανώθηκαν ποτέ στον πλανήτη,  σε συνολική έκταση πάνω απο 50.000 στρεμμάτων, με τη σπορά 100 περίπου τόνων σβόλων στη λίμνη Βεγορίτιδα.

 Το 1999 και το 2000 έγιναν σπορές σε έκταση 10.000 στρεμμάτων στο Ποικίλο Όρος με μεγάλη επιτυχία. Οι σπορές, έκτοτε, συνεχίζονται με τελευταία προσπάθεια τον Οκτώβρη του 2008 στην Κερατέα σε έκταση 3.000 στρεμμάτων με πολύ καλά, έως τώρα, αποτελέσματα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti