Κρούσματα κορωνοϊού σε εργάτες γης στον Δ. Ευρώτα

Αναμένεται έλεγχος για διασπορά του ιού στην περιοχή

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2020 17:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κρούσματα κορωνοϊού σε εργάτες γης στον Δ. Ευρώτα

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού ανιχνεύτηκαν σε περιοχή του Δ. Ευρώτα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου».

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς εργάτες γης, ηλικίας μεταξύ 30-35 ετών, οι οποίοι διαμένουν και απασχολούνται στην περιοχή και παραπέμφθηκαν για εξέταση Covid-19. Η λήψη των δειγμάτων πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Μολάων και μετά από ανάλυση του ειδικού εργαστηρίου, όπου απεστάλη το υλικό, επιβεβαιώθηκε πως τα δύο άτομα διαγνώστηκαν θετικά στον ιό.

Υπό την ανησυχία για το ενδεχόμενο ευρύτερης  διασποράς του ιού και για να αποκλειστεί μια υγειονομική βόμβα στην περιοχή, οι αρμόδιοι φορείς έχουν αναλάβει δράση για να εξαλείψουν τον κίνδυνο. Κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αναμένεται να ιχνηλατήσουν τις επαφές των δύο κρουσμάτων και να διενεργήσουν τα ανάλογα τεστ.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων του ΕΟΔΥ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών