Η εξέλιξη του κορωνοϊού σε έναν χάρτη

Αναλυτικές πληροφορίες online για «επικίνδυνες» περιοχές και μέτρα

Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2020 08:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η εξέλιξη του κορωνοϊού σε έναν χάρτη

Πλατφόρμα με την ύπαρξη χάρτη που θα παρουσιάζει την επικινδυνότητα του κορωνοϊού,   ανά δήμο και δραστηριότητα, έθεσε σε λειτουργία η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη, από χθες Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στη διεύθυνση covid19.gov.gr.

Το νέο «εργαλείο» στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον Covid-19 περιλαμβάνει διαδραστικό χάρτη όπου θα τίθεται πράσινος, κίτρινος, πορτοκαλί και κόκκινος χρωματισμός ανά: 1) Δήμο και Περιφερειακή Ενότητα, καθώς και 2) δραστηριότητα (σχολεία, σούπερ μάρκετ, εστίαση κλπ).

Μέσω της πλατφόρμας, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν και τον βαθμό επικινδυνότητας της κάθε περιοχής αναφορικά με τη διασπορά του κορωνοϊού. Παράλληλα, θα  υπάρχει δυνατότητα -μέσω καταχώρησης σε ειδικό πεδίο του ταχυδρομικού κώδικα της εκάστοτε περιοχής- οι πολίτες να λαμβάνουν ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή ανά περιοχή και ανά τομέα δραστηριότητας, όπως σχολεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, άθληση, εστιατόρια κ.α..

Όπως είπε συγκεκριμένα ο Ν. Χαρδαλιάς, «θα μπορούν να δουν τον βαθμό επικινδυνότητας που ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή για την περιοχή αυτή. Κάθε δήμος και περιφερειακή ενότητα θα είναι χρωματισμένος ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί και με κόκκινο».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών