Αγανάκτηση και καταδίκη για το βίαιο επεισόδιο στις Αμύκλες!

Για ενέδρα, απαγωγή και κακοποίηση του ενός αντιδημάρχου κάνει λόγο ο Δ. Σπάρτης - «Ζητάμε από τις κρατικές αρχές να βάλουν αποφασιστικά τέλος»

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος 2020 17:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αγανάκτηση και καταδίκη για το βίαιο επεισόδιο στις Αμύκλες!

«Βράζει», κυριολεκτικά, η σπαρτιατική κοινωνία για ένα ακόμα απαράδεκτο συμβάν παραβατικότητας με θύτες ρομά και θύματα δύο αντιδημάρχους του Δ. Σπάρτης, οι οποίοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση σε καταυλισμό στην περιοχή των Αμυκλών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, όλα ξεκίνησαν όταν «ομάδα Ρομά έστησε ενέδρα και κυριολεκτικά απήγαγε και κακοποίησε έναν αντιδήμαρχο, όπως και τον δεύτερο αντιδήμαρχο που έσπευσε να τον βοηθήσει, με πρόσχημα ότι δεν τους δόθηκε επαγγελματική άδεια για τη λαϊκή αγορά». Ωστόσο, ο δήμος διευκρινίζει πως «τέτοιες νέες άδειες όμως θα μπορεί να δοθούν μόνο μετά τη πλήρη λειτουργία του ΟΠΣΠΑ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης), και ύστερα από επίσημη σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, και όχι με απλή απόφαση οργάνων του Δήμου».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, τονίζεται: «Ο Δήμος Σπάρτης και η Σπαρτιατική Κοινωνία εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη βίαιη και βάναυση συμπεριφορά ομάδων Ρομά, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος μας και η Ελληνική κοινωνία να τους συνδράμουν πολύπλευρα».

Τέλος, ο Δ. Σπάρτης ευχαριστεί «τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Τσιγαρίδη και την ομάδα των αστυνομικών για την άμεση επέμβασή τους και τη σύλληψη των πρώτων υπαιτίων.

Πέρα από τις δικές μας συνεχείς προσπάθειες, ζητάμε από τις κρατικές αρχές να βάλουν αποφασιστικά τέλος σε όλες τις βίαιες και παραβατικές συμπεριφορές, για να μπορέσουν να ανασάνουν οι τοπικές κοινωνίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η μετριοπαθής στάση και ανοχή, που επιδεικνύουν εδώ και κάμποσα χρόνια, πολίτες και αρχές, στοχεύοντας σε ομαλή συνύπαρξη με τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, φαίνεται πως έχει υπερβεί τα όρια της υπομονής, ακόμα και της εξάντλησης.  Έχει εξελιχθεί σε αίσθημα οργής κι αγανάκτησης, την ίδια στιγμή που επιτακτικό πλανάται το αίτημα για ουσιαστικές παρεμβάσεις της Πολιτείας που θα εξασφαλίσουν καθεστώς κοινωνικής τάξης και ασφάλειας.


φωτο αρχείου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών