Ματαιώθηκε η μηχανοκίνητη πορεία για την 28η Οκτωβρίου στη Σπάρτη

Τρίτη, 27 Οκτώβριος 2020 19:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ματαιώθηκε η μηχανοκίνητη πορεία για την 28η Οκτωβρίου στη Σπάρτη

Δεν θα διεξαχθεί τελικά η προγραμματισμένη, για την Τετάρτη 28/10, μηχανοκίνητη πορεία στη Σπάρτη προς απόδοση τιμής στην Εθνική επέτειο, με τους διοργανωτές να επιρρίπτουν την ευθύνη της ακύρωσης στην κυβέρνηση. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως έλαβαν σχετική ενημέρωση σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών πριν από τη δράση, ενώ τονίζουν πως η Αστυνομία και το αρμόδιο υπουργείο διευκρίνισαν πως απαγορεύονται και οι μηχανοκίνητες πορείες, με τους παραβάτες να απειλούνται με φυλάκιση 2 έως 10 ετών.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή οργάνωσης της πορείας αναφέρει τα εξής: «Η Ελληνική Κυβέρνηση με κοινή Υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 26η Οκτωβρίου 2020, αποφάσισε την αναστολή της διενέργειας των πάσης φύσεως παρελάσεων κατά την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου κατά το έτος 2020 σε όλη την Επικράτεια, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας προς περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Η Επιτροπή οργάνωσης μηχανοκίνητης πορείας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, έλαβε επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για την εν λόγω απαγόρευση, λιγότερο από 24 ώρες πριν την πραγματοποίησή της. Παρ’ όλες τις ενστάσεις και την ασάφεια που υπάρχει στον όρο: “των πάσης φύσεως παρελάσεων”, το υπουργείο και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρίνισαν, ότι απαγορεύονται και οι μηχανοκίνητες πορείες.

Ως εκ τούτου είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την ματαίωσή της, καθώς μας έγινε απόλυτα σαφές από την Αστυνομία, ότι όσοι λάβουν μέρος σ’ αυτήν κινδυνεύουν με 2 χρόνια φυλάκιση και έως 10, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους νόμους».

Οι διοργανωτές προσθέτουν: «Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι:
1. Είμαστε στενοχωρημένοι και θυμωμένοι με την τακτική, που ακολούθησε η κυβέρνηση, απαγορεύοντας μια μηχανοκίνητη πορεία σε έναν Νομό πράσινο (χωρίς διασπορά κορωνοϊού) 24 ώρες πριν την πραγματοποίησή της, καθώς θεωρούμε ότι θα μπορούσε να γίνει χωρίς δυσκολία στους “πράσινους και κίτρινους” Νομούς.
2. Ο σκοπός μας ήταν και είναι να τιμήσουμε τους νεκρούς μας πατέρες και παππούδες, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Η μηχανοκίνητη πορεία ήταν μια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. Κανείς δε θα μας εμποδίσει να αποτίσουμε φόρο τιμής, να τελέσουμε ένα τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών τους, να λάβουμε μέρος στη δοξολογία που γίνεται προς τιμήν τους, να αναπέμψουμε μια προσευχή, να ψάλλουμε τον Εθνικό Ύμνο υψώνοντας την Ελληνική σημαία στο σπίτι μας.
3. Θα είμαστε ενεργοί και έτοιμοι να πραγματοποιούμε εκδηλώσεις και παρεμβάσεις στα πλαίσια πάντα της νομιμότητας, με γνώμονα την αγάπη μας για την Θρησκεία, την Πατρίδα, την Ηθική και την Δικαιοσύνη.

ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland