«Κόλλησε» πλοίο στη Νεάπολη λόγω ζημιάς από την κακοκαιρία (ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση του Λιμενικού και για περιστατικό ασθένειας ναυτικού

Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2020 13:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Κόλλησε» πλοίο στη Νεάπολη λόγω ζημιάς από την κακοκαιρία (ΦΩΤΟ)

Βλάβη στον καταπέλτη παρουσίασε το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Πορφυρούσα», το βράδυ της Τετάρτης 28/10, κατά τον ελλιμενισμό του στο λιμάνι της Νεάπολης. Για την απώλεια του μηχανισμού ενημερώθηκε, από τον πλοίαρχο του σκάφους, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών και στο σημείο μετέβησαν άμεσα λιμενικοί οι οποίοι διαπίστωσαν το πρόβλημα.

Ο πλοίαρχος του «Πορφυρούσα» γνωστοποίησε ότι για την ασφάλεια του πλοίου πρόκειται να κινηθεί προς όρμο Βατικών για ασφαλές αγκυροβόλιο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Η παραπάνω κίνηση δεν κατέστη δυνατή, λόγω των ισχυρών ανέμων και την απώλεια κάβων του πλοίου, με αποτέλεσμα να επέλθει επικάθιση του πλοίου σε αμμώδη πυθμένα του λιμένα Νεάπολης.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ από το Λιμεναρχείο Νεάπολης  απαγορεύτηκε ο απόπλους του «Πορφυρούσα» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης- αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Σημειώνεται πως το «Πορφυρούσα» εκτελεί το δρομολόγιο Νεάπολη-Κύθηρα-Αντικύθηρα.

Ασθένεια ναυτικού εν πλω
Την ίδια ημέρα (Τετάρτη 28/10), η Λιμενική Αρχής Νεάπολης ενημερώθηκε πως 57χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος του φορτηγού πλοίου (μότορ βέσελ) «Sea Moon»,  σημαίας Λιβερίας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα τέθηκε σε ετοιμότητα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και στην περιοχή μετέβη το Ε/Γ-λάντζα «Μάχη», το οποίο παρέλαβε τον 57χρονο από τον όρμο Βατίκων και  τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Νεάπολης. Από εκεί, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, ο ναυτικός διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων για περαιτέρω εξετάσεις.

φωτο: Νεάπολη-Βάτικα (FB), Θεοδούλη Σπυριδάκου

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland