Συνάντηση Κρητικού με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Στόχος η συνολική αναβάθμιση των μονάδων Υγείας της Λακωνίας

Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2020 10:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνάντηση Κρητικού με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Επίσκεψη στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πελοποννήσου Γιάννη Καρβέλη πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός. Η επικοινωνία των δύο πλευρών είναι πολύ συχνή για την επίλυση μικρών και μεγαλύτερων προβλημάτων που παρουσιάζονται στις δομές Υγείας της Λακωνίας. Ο κ. Κρητικός, έχοντας ως γιατρός πολύχρονη παρουσία στις δομές Υγείας της Λακωνίας, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα βήματα που πρέπει να γίνουν για τη συνολική αναβάθμιση αυτών, βήματα τα οποία γίνονται σταδιακά.

Επ' ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Καρβέλης επιβεβαίωσε την έγκριση από το Υπουργείο Υγείας των θέσεων για το λοιπό επικουρικό προσωπικό.

Τη συνάντηση των δύο ανδρών γνωστοποίησε ο κ. Κρητικός, με την παρακάτω ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Επισκέφθηκα τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, λόγω της επείγουσας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τα κρούσματα του covid-19, ιδιαίτερα στους εργάτες γης. Η συνεργασία με τον διοικητή είναι πάντα αποτελεσματική και άμεση.

Ως γιατρός που υπηρετώ στο χώρο της Υγείας, γνωρίζω τα προβλήματα που υπάρχουν, και ιδιαίτερα στη Λακωνία, προβλήματα τα οποία σταδιακά τα λύνουμε, βήμα-βήμα.  

Στη συνάντησή μας, σημείωσα τη σοβαρότητα της κατάστασης, την οποία γνωρίζει και τον προσκάλεσα να επισκεφθεί τη Λακωνία το συντομότερο δυνατό.

Καταλήξαμε στ’ ότι είναι απαραίτητη η εντατικοποίηση των rapid test για τον covid-19, αλλά και για την ελονοσία σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει.

Επίσης η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Βλαχιώτη, Νεάπολης και Αρεόπολης, Γυθείου και Σπάρτης με έκτακτο εξειδικευμένο προσωπικό για την αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων, ενώ του ζήτησα να μπει εκ νέου σε λειτουργία το Κ.Υ. Καστορείου.

Επ’ ευκαιρία της συνάντησής μας με ενημέρωσε πως εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας οι παρακάτω θέσεις Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού:
- Γενικό Νοσοκομείο - Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης
1 ΠΕ Νοσηλευτικής, 2 ΤΕ Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, 2 ΔΕ Παρασκευαστών Χημικού, 4 ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής, 11 ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών, 2 ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, 3 ΠΕ Διοικητικού – Λογιστικού, 2 ΤΕ Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
- Γενικό Νοσοκομείο - Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων
2 ΠΕ Νοσηλευτικής, 3 ΤΕ Νοσηλευτικής, 1 ΤΕ Ραδιολογίας, 1 ΔΕ Παρασκευαστών/ Ιατρικών Εργαστηρίων, 2 ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών , 1 ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού.

Προχωράμε!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland