Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ η Μαρ. Γιαννάκου

Τρίτη, 24 Νοέμβριος 2020 16:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ η Μαρ. Γιαννάκου

Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ εξελέγη η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, Μαριέττα Γιαννάκου, κατά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών της 66ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, για την εκλογή νέου προεδρείου.

Ο συγκεκριμένος τίτλος αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για τη χώρα, καθώς πρόκειται  για την πρώτη φορά που Έλληνας βουλευτής αναδεικνύεται στο εν λόγω αξίωμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ, αμέσως μετά την εκλογή της, η πολιτικός με καταγωγή από το Γεράκι Λακωνίας, συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Τζέραρντ Κόνολυ από τις ΗΠΑ, αλλά και τον απερχόμενο πρόεδρο Αττίλα Μεστερχάζυ από την Ουγγαρία.

Στη συνέχεια, η Μαρ. Γιαννάκου δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα εργαστούμε με βάση την προσδοκία που έχουμε για τη Συμμαχία, για το ΝΑΤΟ 2030, βάσει των τριών στόχων που έχουν τεθεί από τον γενικό γραμματέα, κ. Στόλντεμπεργκ, δηλαδή μια ισχυρή στρατιωτικά Συμμαχία, με ενίσχυση του πολιτικού χαρακτήρα της και του παγκόσμιου ρόλου της. Τα κριτήρια αυτά θεωρώ ότι θα μας καθοδηγήσουν στην εργασία μας μελλοντικά και στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ άνδρες και γυναίκες θα δουλέψουμε προκειμένου να ικανοποιηθούν οι τρεις αυτοί στόχοι».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών