Ανακοίνωση ομάδας εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων

Παρασκευή, 27 Νοέμβριος 2020 17:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανακοίνωση ομάδας εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων

Αποστάσεις από την πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων κρατά μερίδα μελών του προσωπικού του ίδιου νοσοκομείου, η οποία σε επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη απορία που μας προκάλεσε η δημόσια αποτύπωση της διαφωνίας σας με τον Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί η άποψη, αλλά και η συναίνεση των εργαζομένων για την κίνηση αυτή. Τη στιγμή μάλιστα που από το κείμενο φαίνεται πως το περιεχόμενό του εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Εννοείται πως θα συμφωνήσουμε μαζί σας πως στην παρούσα χρονική περίοδο όλοι καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια ώστε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις που προκύπτουν λόγω της πανδημίας. Και κάτι τέτοιο αναπόφευκτα δημιουργεί συνθήκες αντιπαράθεσης, διαφωνιών και συγκρούσεων. Είναι γεγονός πως όλοι οι άνθρωποι δεν σκέφτονται και δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο, δεν θέτουν τις ίδιες προτεραιότητες σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Παρόλα αυτά και πιστεύουμε πως σε αυτό δεν θα διαφωνήσει κανείς, κοινός γνώμονας όλων μας είναι όχι μόνο η επιβίωση αλλά και η αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας και αυτό είναι επιθυμία μας τόσο ως εργαζόμενοι όσο και ως χρήστες δυνητικοί ή μη, οι ίδιοι ή οι δικοί μας άνθρωποι, των υπηρεσιών που προσφέρει. Με αυτό λοιπόν ως δεδομένο θα πρέπει με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα προβλήματα και τις διαφωνίες μας, να καθόμαστε γύρω από το ίδιο τραπέζι (ή μπροστά από την ίδια οθόνη λόγω των συνθηκών) και να αναζητούμε λύσει. Και τις λύσεις αυτές θεωρούμε πως μπορούμε να τις βρούμε μόνοι μας ως νοήμονες, σκεπτόμενοι και σοβαροί άνθρωποι. Δεν μας τιμά μάλλον να αναζητούμε τη λύση στα θέματα που μας απασχολούν στον κόσμο που προσδοκά από εμάς να στεκόμαστε δίπλα του και να λύνουμε εμείς τα δικά του προβλήματα.

Δεν μας τιμά μόνοι μας να διαβάλουμε τη δουλειά, τις προσπάθειες και τον κόπο μας. Δεν μας τιμά μόνοι μας να βάζουμε τους ανθρώπους στα αυτοκίνητά τους και να τους δείχνουμε το δρόμο προς άλλα νοσοκομεία. Αυτόν τον κόσμο μάλλον πρέπει να τον έχουμε σύμμαχο και να τον κάνουμε να αισθάνεται ασφαλής και υπερήφανος για το Νοσοκομείο του και τους ανθρώπους που το υπηρετούν.

Και αν πρέπει, και πρέπει κατά την ταπεινή μας άποψη, να προβάλουμε κάτι, αυτό είναι καθετί θετικό που γίνεται σε αυτό το Νοσοκομείο. Και ας είμαστε ειλικρινείς… θετικά γίνονται πολλά. Παράδειγμα, μόλις χθες ανακοινώθηκε η απόκτηση αξονικού τομογράφου, αλλά  και λοιπού εξοπλισμού που αφορά το χειρουργείο, το φυσικοθεραπευτήριο και το καρδιολογικό τμήμα. Υπάρχει σε εξέλιξη η κρίση γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, τους οποίους τους χρειαζόμαστε, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε όρθιο το Νοσοκομείο και για να έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε φροντίδα επαρκή και ποιοτική στον κόσμο που την χρειάζεται, εντέλει για να εξακολουθήσουμε να έχουμε τη δυνατότητα να συνδιαλεγόμαστε. Όμως, αυτούς τους ανθρώπους δεν πρέπει να τους αποτρέψουμε με τη στάση μας απ’ το να επιλέξουν τον τόπο μας για να δουλέψουν. Δεν ξέρουμε με πόση ευκολία καθένας από εμάς θα επέλεγε για τόπο δουλειάς του έναν οργανισμό για τον οποίο η εικόνα που προβάλλεται είναι τόσο αρνητική.

Πραγματικά θεωρούμε πως επρόκειτο για μία βεβιασμένη και άτυχη κίνηση χωρίς προηγουμένως να έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο επίλυσης του προβλήματος με συνεννόηση και με τη συνδρομή όλων μας.

Ευελπιστούμε στα καλύτερα».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος