Κανείς πλέον στο απυρόβλητο

Παρασκευή, 27 Νοέμβριος 2020 18:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κανείς πλέον στο απυρόβλητο

Προβληματίστηκα ιδιαίτερα για το αν θα έπρεπε ή όχι να σχολιάσω γεγονότα που έλαβαν χώρα στους διαδικτυακούς δρόμους της μικρής μας πόλης. Τελικά αντιλήφθηκα πως δεν μπορούσα να σωπάσω όταν υπάρχουν άνθρωποι που, κάτω από τον έγκριτο μανδύα του δημόσιου βίου, κρύβουν σεξιστικές, μισογυνίστικες απόψεις. Απόψεις τις οποίες θα έπρεπε να ντρέπονται να εκφράζουν ιδιωτικά, πόσο μάλλον δημόσια.
 
Η μάχη για την αλλαγή μιας νοοτροπίας που κυριαρχεί στο μυαλό πολλών ανδρών είναι διαρκής και, δυστυχώς, είναι πολλοί ακόμα όσοι εκφράζουν με χυδαιότητα τις θρασύδειλες απόψεις τους για το γυναικείο φύλο. Κατά βάση αδύναμοι άνδρες που με τις προσβολές τους αισθάνονται πως αμύνονται ή κρύβουν την αλαζονεία τους πίσω από αυτές τις επιθέσεις.
 
Ο σεξιστικός λόγος είναι λόγος βίαιος και τα αποτελέσματά του μετρούν κατεστραμμένες ζωές και θύματα. Δεν είναι αστειάκι υποτιθέμενων σοβαρών ανθρώπων που τάχα μου κάνουν πλάκα πίσω από τις οθόνες των κινητών και των υπολογιστών τους. Η λεκτική βία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ψυχολογική κακοποίηση, προκαλεί πόνο και ψυχική οδύνη.  
 
Οφείλουμε να κρατάμε ανοιχτά τα μάτια μας απέναντι σε κάθε έναν που ανοίγει πληγές στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οφείλουμε να σεβόμαστε πρώτα απ’ όλους τον εαυτό μας αλλά και τον απέναντί μας. Ένας λόγος που έχει φτάσει η κοινωνία μας σε αυτό το σημείο είναι γιατί όλοι σε παρόμοιες καταστάσεις εκφράζουμε ένα «έλα μωρέ και τι έγινε»… Κι όμως έγινε! Σε μια κοινωνία που οι αξίες και τα ιδανικά της ολοένα κλονίζονται, δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε σε οτιδήποτε γίνεται εις βάρος οποιασδήποτε μερίδας της κοινωνίας. Ένα δημόσιο συγγνώμη επιβάλλεται. Κανείς δεν είναι πλέον στο απυρόβλητο.
ΥΓ. Δυστυχώς για μερικούς, scripta manent.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος