Ταινία ελληνικού σχολείου βραβεύτηκε από τον ΟΗΕ (VIDEO)

Είχε υπηρετήσει σε μονάδα της Σκάλας ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός

Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2020 15:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ταινία ελληνικού σχολείου βραβεύτηκε από τον ΟΗΕ (VIDEO)

Με τίτλο «Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το πιστέψεις!» η ταινία του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αργολίδας βραβεύτηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), στο φεστιβάλ κινηματογράφου που διοργανώνει (PLURAL+ Youth Video Festival), με το βραβείο 2020 MediaB PLURAL+ Award. Ανάμεσα σε εκατοντάδες ταινίες από όλο τον κόσμο (συμμετοχή άνω των 70 χωρών), η κριτική επιτροπή,  αποτελούμενη από σημαντικούς ανθρώπους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συμμαχία των Πολιτισμών (UNAOC) και του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση (IOM), επέλεξε την ταινία από τη χώρα μας για το μήνυμα που στέλνει περί ισότητας των φύλων.

Μέσα σε λιγότερα από δύο λεπτά, οι μαθητές του σχολείου θίγουν το πάντα διαχρονικό ζήτημα του ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία και τα εμπόδια που συναντά για επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση. Ο συμβολικός τρόπος που οπτικοποιήθηκε το μήνυμα των μαθητών κέρδισε την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται η συγκεκριμένη ταινία. Πριν λίγο καιρό, κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο «Our Voices Film Festival» που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Βανκούβερ του Καναδά, ενώ έχει  προβληθεί σε δεκάδες φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο.

Για όποιον δεν έχει δει την ταινία, τα γυρίσματα διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Ναυπλίου, όπου και η πρωταγωνίστρια – μαθήτρια της Στ’ τάξης Βένια Γεωργαλή, υπερπηδά τα εμπόδια που στέκονται ανάμεσα σε αυτήν και στο όνειρά της.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός για την παραγωγή και σκηνοθέτης της ταινίας ήταν ο προϊστάμενος του σχολείου, Νικόλαος Γαλάνης, ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές με τις μαθητικές ταινίες του που αγγίζουν ευαίσθητα κοινωνικά θέματα. Μάλιστα, το 2019 ο κ. Γαλάνης είχε υπηρετήσει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας στη Λακωνία, όπου και πάλι -μαζί με τους μαθητές του- είχε κατορθώσει να αποσπάσει διάκριση με την ταινία «Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω».

Η τελετή απονομής των βραβείων, φέτος για πρώτη φορά δεν πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη, αλλά μεταδόθηκε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας που βιώνει ο πλανήτης. Η ελληνική ταινία «Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το πιστέψεις!», όπως και όλες οι βραβευμένες, θα μεταδοθούν από διεθνή δίκτυα, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΟΗΕ να ευαισθητοποιήσει τους λαούς απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικής βίας, διάκρισης και αποκλεισμού.

Δείτε την τελετή απονομής των φετινών βραβείων PLURAL+ Youth Video Festival εδώ (στο 01:54 η βράβευση της ελληνικής μαθητικής ταινίας)

Παρακολουθήστε παρακάτω τη μαθητική ταινία

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia