Ανασκαφή στην πύλη της καστροπολιτείας Μονεμβασίας (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2021 14:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανασκαφή στην πύλη της καστροπολιτείας Μονεμβασίας (ΦΩΤΟ)

Στα πλαίσια της μελέτης ανάπλασης του δρόμου γέφυρας-κάστρου Μονεμβασίας και του χώρου έξω από την κεντρική πύλη, απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η διάνοιξη τομών στην πλατεία μπροστά από την είσοδο της καστροοπολιτείας. Κι αυτό, προκειμένου να ελεγχθεί αν το καλντερίμι που υπάρχει στην πύλη, συνεχίζεται και να καθοριστούν τα όρια του ώστε να αποτελέσει στοιχείο της μελέτης. Για την επιτάχυνση των διαδικασιών, όπως ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Σταύρος Χριστάκος, οι τομές και η ανασκαφή πραγματοποιήθηκαν από το προσωπικό του Δήμου Μονεμβασίας, με την επίβλεψη της αρχαιολόγου Γιώτας Σκάγκου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστάκο, η πρώτη τομή έδειξε την συνέχεια του καλντεριμιού, ενώ οι άλλες δυο σε απόσταση από την πύλη φανέρωσαν ότι δεν συνεχίζεται σε μεγάλη απόσταση.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia