Χιόνισε ξανά στα ορεινά του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα (ΦΩΤΟ)

Σε αποχιονισμό δρόμων προχώρησε ο Δ. Σπάρτης

Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2021 15:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χιόνισε ξανά στα ορεινά του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα (ΦΩΤΟ)

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης 27/1 σε ορεινές περιοχές του Δ. Σπάρτης, οι οποίες καλύφθηκαν ξανά με λευκό «πέπλο», ύστερα από τη κακοκαιρία στις 16-17 Ιανουαρίου.

Οι καιρικές συνθήκες κινητοποίησαν τις υπηρεσίες του Δ. Σπάρτης που τέθηκαν σε ετοιμότητα υπό την εποπτεία του αρμόδιου αντιδημάρχου Αθανάσιου Καρλαύτη. Από τις 8:00 πμ, που άρχισε η χιονόπτωση στις περιοχές του Πάρνωνα και του βόρειου Ταΰγετου, οι χειριστές και τα μηχανήματα του δήμου προχώρησαν σε αποχιονισμούς δημοτικών οδών, συνεπικουρούμενοι από οχήματα και εργάτες για τη μεταφορά και διασπορά αλατιού.
  Από τις συγκεκριμένες χιονοπτώσεις, πολλές δημοτικές οδοί της περιοχής έγιναν άμεσα δύσκολες στη διάβαση λόγω της ταχείας ανάπτυξης πάγου.
  Αποκατάσταση της βατότητας των δημοτικών οδών, με τους αποχιονισμούς και τη διασπορά αλατιού έγινε:
- στις Κοινότητες του Πάρνωνα: Καρυών, Βαρβίτσας, Βαμβακούς, Βρεσθένων, Αγριάνων,  Γκοριτσάς (Πολύδροσο),
- στις Κοινότητες του Βόρειου Ταΰγετου: Γεωργιτσίου, Αγόριανης και Λογκανίκου
  Με τις παραπάνω εργασίες, οι δημοτικές οδοί παρέμειναν βατές, προσβάσιμες και ασφαλείς από δημιουργία πάγου. Οι υπηρεσίες του Δήμου Σπάρτης βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε άλλη σχετική ανάγκη που τυχόν παραστεί.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από Γεωργίτσι, Θεολόγο και Πικουλιάνικα.

φωτο: Πασχάλης Σαπουντζής - Γεωργίτσι (FB), π. Παναγιώτης Κώτσος - Θεολόγος, Σπύρος Τζινιέρης - Πικουλιάνικα

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia