Σε δυσμενή θέση οι πωλητές λαϊκών αγορών Λακωνίας

«Άμεση ανάγκη στήριξής τους» τονίζει σε ερώτησή του ο Στ. Αραχωβίτης

Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2021 17:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε δυσμενή θέση οι πωλητές λαϊκών αγορών Λακωνίας

Με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Λακωνίας, μετά την ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης για αναστολή λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στην πόλη, στο πλαίσιο της παράτασης των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας στον Δήμο έως την 1η Φεβρουαρίου 2021, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στ. Αραχωβίτης κατέθεσε την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων με  θέμα «Επιπλέον προβλήματα από την αναστολή λειτουργίας των υπαίθριων Λαϊκών στον Δήμο Σπάρτης κατά την περίοδο του δεύτερου lockdown».

Όπως αναφέρεται, «οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται ως πωλητές στις λαϊκές αγορές, βρίσκονται, για τρεις εβδομάδες ήδη, στη δυσμενή θέση να μην μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους στη λαϊκή αγορά του Δήμου Σπάρτης. Κατά την πρώτη εβδομάδα, οι τοπικοί παραγωγοί είχαν προγραμματίσει ή και πραγματοποιήσει την συγκομιδή μεγάλων ποσοτήτων ευπαθών προϊόντων διατροφής (ειδικότερα κηπευτικών) τα οποία σταθερά απευθύνονται στους καταναλωτές του μεγαλύτερου Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας».

Ο Στ. Αραχωβίτης προσθέτει πως «τις επόμενες δε εβδομάδες, οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές είδαν την καταστροφή των ήδη συγκομισμένων ευπαθών προϊόντων τους και συνεπώς την άμεση οικονομική καταστροφή των ίδιων, ενώ η ασυγκόμιστη παραγωγή παραμένει αδιάθετη χωρίς τη διέξοδο της λαϊκής αγοράς. Ταυτόχρονα με το πρόβλημα διάθεσης για πολλά προϊόντα, οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν προβλήματα πολύ χαμηλής τιμής».

Καταλήγοντας, τονίζει: «Τη στιγμή που οι δημότες της πόλης βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση αναγκάζονται να προμηθεύονται τα προϊόντα αποκλειστικά από τα super markets και να επιβαρύνονται παραπάνω, αφού κατά κανόνα οι τιμές είναι υψηλότερες σε αυτά».

Τέλος, ο Λάκωνας βουλευτής απευθύνει τα παρακάτω ερωτήματα στον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων:
«1. Σκοπεύετε να αποδώσετε  άμεση και ολική αποζημίωση των δραστηριοποιούμενων στη λαϊκή αγορά  της Σπάρτης και των παραγωγών όσων λαϊκών βρέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας κατά το δεύτερο lockdown, ώστε να καλυφθεί η οικονομική ζημιά που προκύπτει από την μη διάθεση των προϊόντων στις λαϊκές;
2. Προτίθεστε να επανεξετάσετε την επαναλειτουργία των υπαίθριων λαϊκών αγορών με την υποχρέωση όλων να τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα διαφυλάσσοντας την δημόσια Υγεία;»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia