Κινητοποίηση στη Σκάλα κατά του ΜΕΑ-ΧΥΤΥ

Ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Δ. Ευρώτα

Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021 15:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κινητοποίηση στη Σκάλα κατά του ΜΕΑ-ΧΥΤΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασκευή μονάδας απορριμμάτων ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στην περιοχή «Ξηροκάμπια» Σκάλας οργανώνει η  Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Δ. Ευρώτα, αύριο  Τετάρτη 14/4 και ώρα 7:00 μμ στην κεντρική πλατεία Πηγών της Σκάλας.

Σε ανακοίνωση-ψήφισμα της Επιτροπής αναφέρονται ως εξής: «Δύο χρόνια τώρα που η Επιτροπή Αγώνα δραστηριοποιείται και παλεύει ενάντια στο σχεδιασμό για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ήξερε ότι θα έχει να αντιμετωπίσει πολλούς μηχανισμούς του κράτους που θα έθεταν εμπόδια στη δράση της. Τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος έρχονται να μας επιβεβαιώσουν.

Από την μια έχουμε:
• Τη διορισμένη από την κυβέρνηση, αποκεντρωμένη  διοίκηση, που τη Δευτέρα 5/4/21, έκανε δεκτή την προσφυγή της ΤΕΡΝΑ, ανατρέποντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου  και την θέληση των κατοίκων που ήταν ενάντια στην δημιουργία του κυκλοφοριακού κόμβου, που σηματοδοτούσε την έναρξη των εργασιών του σκουπιδοεργοστασίου.
• Από την άλλη έχουμε τη χρησιμοποίηση της αστυνομίας, στο να βάζει εμπόδια κάθε φορά στην προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων για το επερχόμενο έγκλημα. Απειλεί με παραπομπή τους στον εισαγγελέα και σε εξοντωτικά πρόστιμα νέους ανθρώπους (Σ.Ζ,Ν.Σ και ΔΚ)που δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης δίπλα στην επιτροπή για να προστατέψουν τον τόπο τους.

Τέτοια ‘’ευαισθησία ‘’ της αστυνομίας για μία αφισοκόλληση δεν την έχουμε δει σε άλλες περιπτώσεις.

Εμείς απέναντι σε αυτά τα όπλα της ΤΕΡΝΑ, έχουμε σαν όπλο το δίκιο του αγώνα μας, την αλληλεγγύη των κατοίκων και φορέων του Δήμου μας και την αποφασιστικότητά μας , να δυναμώσουμε περισσότερο τον αγώνα μας για να αποτρέψουμε αυτόν τον σχεδιασμό.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να υλοποιήσει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του και να σταθεί δίπλα στους αγωνιζόμενους κατοίκους και άμεσα να προβεί στις παρακάτω ενέργειες.
1. Να καταθέσει ο Δήμος Ευρώτα έγκαιρα, εντός 30 ημερών από την έκδοση της απόφασης ,της αποκεντρωμένης διοίκησης, ένσταση έτσι ώστε να μπεί ‘’ ανάχωμα’’ στην έκδοση των οικοδομικών αδειών που επιδιώκει η ΤΕΡΝΑ.
2. Να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει καμία συνέπεια για τους νέους αυτούς ανθρώπους».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti