Στ. Αραχωβίτης: «Κίνδυνος απένταξης 25 αρδευτικών έργων, ανάμεσά τους και της Κελεφίνας»

Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021 13:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στ. Αραχωβίτης: «Κίνδυνος απένταξης 25 αρδευτικών έργων, ανάμεσά τους και της Κελεφίνας»

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό απηύθυνε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης και συνυπογράφεται από 40 ακόμη βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ, σχετικά με 25 αρδευτικά έργα του Μέτρου 4.3.1 του ΠΑΑ για τα οποία όπως τονίζουν οι βουλευτές «από τον Ιούλιο του 2019 που είχε προθεσμία, το ΥΠΑΑΤ δεν κατάφερε ή δεν ήθελε να βγάλει τις αποφάσεις ανάληψης νομικής δέσμευσης για τα 25 έργα που είναι δικαιούχος».

Συγκεκριμένα ανακοίνωση του κ. Αραχωβίτη αναφέρει: «έχουν ήδη περάσει πάνω 18 μήνες από τότε που σαν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εντάξαμε 31 μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 450 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Μέσα στους 18 μήνες από τον Ιούλιο του 2019 που είχε προθεσμία, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν κατάφερε ή δεν ήθελε να βγάλει τις αποφάσεις ανάληψης νομικής δέσμευσης για τα 25 έργα που είναι δικαιούχος. Διανύουμε τις παρατάσεις (6μηνη) κι ακόμη τα έργα αυτά -ανάμεσά τους και το αρδευτικό της Κελεφίνας Νομού Λακωνίας- είναι στον αέρα, μαζί με τα σχεδόν 350 εκατ. ευρώ που τους αντιστοιχούν!»

Όπως προσθέτει ο κ. Αραχωβίτης, «με ερώτηση που καταθέσαμε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης και συνυπογράφεται από 40 ακόμη βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ, ζητούμε να μάθουμε τους λόγους της καθυστέρησης και τις προθέσεις του ΥπΑΑΤ για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε να διασφαλιστεί η ένταξη των 25 μεγάλων αυτών εγγειοβελτιωτικών έργων της χώρας μας και να μην εξανεμιστούν τα σχεδόν 350 εκατ. ευρώ που τούς αντιστοιχούν.

Αναμένουμε τις απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όπως:
• Η ολέθρια καθυστέρηση στην διαδικασία για 18 μήνες οφείλεται σε αδυναμία λόγω ελλιπούς στελέχωσης, ανικανότητα ή σε σκοπιμότητα προκειμένου τα έργα να κατευθυνθούν σε συγχρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ με τεράστιο κόστος προς τους παραγωγούς;
• Ποια είναι τα έργα υποδομών για τα οποία δικαιούχος της δράσης 4.3.1. του ΠΑΑ έχει κριθεί η Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΥΠ.Α.Α.Τ. και έχουν εκδοθεί αποφάσεις ανάληψης νομικών δεσμεύσεων και για ποια δεν έχουν ακόμη εκδοθεί τέτοιες απαιτούμενες αποφάσεις;»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti