«Κλειδώνουν» άνοιγμα εστίασης, ωράριο κίνησης και μετακινήσεις εκτός νομού

Οι τελικές εισηγήσεις των ειδικών

Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2021 15:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Κλειδώνουν» άνοιγμα εστίασης, ωράριο κίνησης και μετακινήσεις εκτός νομού

Τον οδικό «χάρτη» για την άρση των περιοριστικών μέτρων καταρτίζει η ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων-Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, με τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης να προσδιορίζονται για τις επόμενες ώρες ή ημέρες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τη συνεδρίαση των ειδικών, η εισήγηση είναι για επαναλειτουργία της εστίασης της Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, άνοιγμα των υπολοίπων σχολικών βαθμίδων τη Δευτέρα 10 Μαΐου, ενώ από την Παρασκευή 14/4 αναμένεται να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις (εκτός νομού).

Αναλυτικά, οι ειδικοί εμφανίζονται να δίνουν «πράσινο φως» για:
- Εστίαση τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου με τραπεζάκια έξω
- Δημοτικά και Γυμνάσια τη Δευτέρα 10 Μαΐου
- Διαπεριφερειακές μετακινήσεις από 14 Μαΐου
- Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 10:00 μμ στη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας και στις 11:00 μμ από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά

Το πασχαλινό τραπέζι
Όσον αφορά το Πάσχα, επισφραγίζεται η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού, ενώ η Επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε να μπορούν να βρίσκονται στο πασχαλινό τραπέζι έως 9 άτομα από δύο διαφορετικές οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους και μέχρι 12 άτομα, αν το τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Οι μεταβολές
στην απαγόρευση κυκλοφορίας
Οι ειδικοί εισηγήθηκαν, ακόμα, να τροποποιηθεί το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας που τώρα έχει οριστεί από 21:00-05:00. Συγκεκριμένα, προτείνουν την Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά από τις 10 το βράδυ, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά να μεταφερθεί στις 11:00 μμ.

Με αυστηρό καθεστώς
η εστίαση
Τα καφέ και τα εστιατόρια αναμένεται να ανοίξουν με πολύ αυστηρούς όρους. Θα επιτρέπονται θαμώνες μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά κατάστημα και μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.

Επίσης, εργαζόμενοι και καταστηματάρχες θα υποχρεούνται να πηγαίνουν στη δουλειά τους αφού θα έχουν αρνητικό self test.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland