Διαδικτυακές δράσεις του «Διαύλου» στο Νηπιαγωγείο Παπαδιανίκων

Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2021 14:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαδικτυακές δράσεις του «Διαύλου» στο Νηπιαγωγείο Παπαδιανίκων

Συνεχίζει τις επιστημονικές δράσεις το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λακωνίας «Δίαυλος», με πιο πρόσφατες τις διαδικτυακές παρεμβάσεις σε γονείς και νήπια του Νηπιαγωγείου Παπαδιανίκων.

Σε γονείς
Οι περισσότεροι γονείς μιλάνε καθημερινά για «όρια» στις σχέσεις τους με τα παιδιά τους, τα οποία αποτελούν ένα από τα κυρίαρχα θέματα που τους απασχολούν. Ερωτήματα και προβληματισμοί όπως «Πρέπει να βάλω όρια στο παιδί μου;», «Προσπαθώ να του βάλω όρια χωρίς όμως αποτέλεσμα», «Το αφήνω να κάνει ό, τι θέλει;» δημιουργούν  πολλά εσωτερικά διλλήματα και παράλληλα σύγχυση των ορίων με την τιμωρία και τον περιορισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Απριλίου, διαδικτυακή ομιλία– συζήτηση με τους γονείς των μαθητών του Νηπιαγωγείου Παπαδιανίκων με θέμα «Θέτοντας σωστά όρια στα παιδιά».

Σε νήπια
Η «Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο» αποτελεί μια αφορμή για ανταλλαγή σκέψεων, απόψεων, πληροφοριών και δράσεων ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού, που εκδηλώνεται μεταξύ των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Νηπιαγωγείου Παπαδιανίκων για τη μέρα αυτή, την Τρίτη 21 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή βιωματική – εκπαιδευτική δράση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Και οι δύο παραπάνω δράσεις υλοποιήθηκαν από την κοινωνική λειτουργό – επιστημονικό στέλεχος του «Διαύλου», Κατερίνα Καργάκου, κατόπιν αιτήματος των εκπαιδευτικών Παναγιώτα Καραγάνη, Αντριάννα Απαδίμη και Παναγιώτα Κουτουμάνου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland