Δαβάκης για αρχαιολογικό χώρο Γερακίου: «Στόχος να παραμείνει ο χώρος ανοιχτός και φυλασσόμενος»

Παρασκευή, 23 Απρίλιος 2021 19:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δαβάκης για αρχαιολογικό χώρο Γερακίου: «Στόχος να παραμείνει ο χώρος ανοιχτός και φυλασσόμενος»

Με αφορμή το ψήφισμα διαμαρτυρίας του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παναγιώτη Αγγελέτου και τοπικών φορέων του Γερακίου, για τον κίνδυνο έλλειψης προσωπικού φύλαξης στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής, το οποίο απευθύνεται και προς τον βουλευτή Θ. Δαβάκη, ο τελευταίος δήλωσε:

«Από την περασμένη εβδομάδα έχει περιέλθει σε γνώση μου το πρόβλημα με την έλλειψη φυλακτικού προσωπικού στον αρχαιολογικό χώρο του Γερακίου.

Ο πρόεδρος και οι συλλογικοί φορείς του χωριού, σε ψήφισμά τους εκφράζουν την ανησυχία, αλλά και την εύλογη δυσαρέσκειά τους, γιατί για μία ακόμη φορά ο αρχαιολογικός χώρος κινδυνεύει να αντιμετωπίσει πρόβλημα φύλαξης.

Έχω ήδη επικοινωνήσει με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αλλά και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦ.Α.ΛΑΚ) Ευαγγελία Πάντου σχετικά με το πρόβλημα.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ έδωσε άμεσα κατεύθυνση για την επίλυσή του, η δε τοπική υπηρεσία μεθοδεύει την εφαρμογή της.

Θα παρακολουθώ, όμως, το ζήτημα και θα κάνω όπως πάντα τις δέουσες παρεμβάσεις εκεί που χρειάζεται.

Στόχος όλων μας είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Γερακίου να παραμείνει ανοικτός και φυλασσόμενος».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti