Στ. Αραχωβίτης «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η επιβάρυνση του Δ. Μονεμβασίας με αιολικά πάρκα»

Δευτέρα, 02 Αύγουστος 2021 13:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στ. Αραχωβίτης «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η επιβάρυνση του Δ. Μονεμβασίας με αιολικά πάρκα»

Με περιβαλλοντικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της Δημοτικής Ενότητας Βοιών συναντήθηκε την Τρίτη 27 Ιουλίου, στη Νεάπολη, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους Σοφία Δουμάνη, Γιάννη Γουναλάκη και Περικλή Λαμπρινό.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ανεξέλεγκτη επέκταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή της νοτιοανατολικής Λακωνίας και στη χερσόνησο του Μαλέα, λίγες ώρες πριν την ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. 

Επιβεβλημένη θεωρήθηκε η θεσμοθέτηση των ζωνών αποκλεισμού για ανεμογεννήτριες και η έγκριση περιοχών που δεν είναι οικολογικά ευαίσθητες. Οι δε περιβαλλοντικές μελέτες πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τη συνάθροιση επιπτώσεων των ήδη εγκατεστημένων αλλά και των αιτούντων. 

Αφού αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα σχετικά με την πίεση που έχει δεχθεί το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Δήμου Μονεμβασιάς, αλλά και τις εκκρεμούσες αιτήσεις με τις συνέπειες που αυτές θα επιφέρουν, ο βουλευτής και το κλιμάκιο της Ν.Ε επανεπιβεβαίωσαν τις θέσεις τους όπως αυτές είχαν εκφραστεί με την από 4.6.2021 απαντητική τους επιστολή στο υπόμνημα των φορέων.

«Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν τεθεί δικλείδες ασφαλείας για την επιβεβλημένη βελτίωση του ενεργειακού μείγματος της χώρας, με ταυτόχρονη απόλυτη προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς πολιτισμικού περιβάλλοντος. Αυτές τις δικλείδες βλέπουμε να ξηλώνει μία-μία η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αραχωβίτης