Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Λακωνία και για την Τρίτη

Σε ετοιμότητα τη Πολιτική Προστασία

Δευτέρα, 02 Αύγουστος 2021 14:36 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Λακωνία και για την Τρίτη

Για όγδοη συνεχή ημέρα, την Τρίτη 3/8, το σύνολο του νομού Λακωνίας διατηρείται σε επίπεδο πολύ υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.   

Δεδομένης της κατηγορίας κινδύνου 4 για όλους τους δήμους του νομού, η ΠΕ Λακωνίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο. Εφιστά ιδιαιτέρως την προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στην ύπαιθρο να αποφύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Τέλος, οι πολίτες καλούνται να τηρούν τις απαγορευτικές διατάξεις κυκλοφορίας οχημάτων σε δασικές περιοχές κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti