Δυνατό «άρωμα» Λακωνίας στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 17 Σεπτέμβριος 2021 12:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δυνατό «άρωμα» Λακωνίας στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Με δύο περίπτερα συμμετέχει φέτος η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που άνοιξε τις πύλες της στις 11 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 19 του ιδίου μήνα.

Το πρώτο περίπτερο της Περιφέρειας –που φέτος είναι τιμώμενη στη διοργάνωση– είναι αφιερωμένο στην επέτειο και τα γεγονότα των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Στη δεύτερη αίθουσα που έχει παραχωρηθεί στην Περιφέρεια παρουσιάζονται –σε συνεργασία με τα 5 Επιμελητήρια– τυποποιημένα προϊόντα, αλλά και τοποθεσίες-ορόσημα της φυσιογνωμίας των πέντε νομών.

Σε περίοπτη θέση εντός του εκθεσιακού χώρου αναδεικνύονται και κορυφαίοι προορισμοί της Λακωνίας με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον, όπως ο Μυστράς, η Μονεμβασιά, η Μάνη, η Ελαφόνησος κ.α., που προβάλλονται σε ένα διευρυμένο κοινό όπως αυτό της ΔΕΘ, τονώνοντας το ήδη ισχυρό brand name που έχουν «κατοχυρώσει» οι εν λόγω περιοχές.

Εξάλλου, το λακωνικό «αποτύπωμα» δεν περιορίζεται μόνο εκεί, καθώς κεντρικό θέμα του περιπτέρου της Ελληνικής Χειροτεχνίας αποτελεί ο όρθιος αργαλειός και η παραδοσιακή υφαντική τέχνη του Γερακίου, που αντιπροσωπεύουν την απαράμιλλη πολιτιστική κληρονομιά της ανατολικής Λακωνίας, διεγείροντας το ενδιαφέρον και αποσπώντας τα  θετικά σχόλια των επισκεπτών της ΔΕΘ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti