Ξεδιπλώνεται ο σχεδιασμός για την ανακούφιση της πυρόπληκτης Μάνης

Τετ-α-τετ Ανδρεάκου με Νίκα και Βερούτη

Παρασκευή, 17 Σεπτέμβριος 2021 15:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεδιπλώνεται ο σχεδιασμός για την ανακούφιση της πυρόπληκτης Μάνης

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη είχε την Πέμπτη 16/9 ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η κατάσταση του δήμου μετά την επέλαση  της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή, η πορεία των έργων και οι παρεμβάσεις που προωθούνται για την ανακούφιση των πληγέντων και την ανάπτυξη του τόπου.

Ο Π. Ανδρεάκος ενημέρωσε τα στελέχη της περιφέρειας σχετικά με τις έως τώρα ενέργειες του δήμου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις μελέτες στις οποίες προχώρησαν οι τεχνικές υπηρεσίες. Τα σχετικά έγγραφα  ήδη υποβληθεί προς τα αρμόδια υπουργεία για χρηματοδότηση, οι οποίες περιλαμβάνουν αναλυτικές καταστάσεις έργων προϋπολογισμού περίπου 12,8 εκατ. ευρώ.

Ο Π. Νίκας ανέλυσε τις δράσεις που σχεδιάζονται, καθώς και την πίστωση που διατίθεται από την περιφέρεια για παρεμβάσεις στα πυρόπληκτα. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως είναι ήδη σε εξέλιξη καθαρισμοί υδατορεμάτων με μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 300.000 ευρώ. Όπως τόνισε, ο συνολικός προϋπολογισμός για τα αντιπλημμυρικά έργα θα φτάσει τις 500.000 ευρώ. Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε, ακόμη, πως μέσα στον επόμενο μήνα θα υπογραφεί συμφωνητικό για έργα οδοποιίας ύψους 1,2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η Περιφέρεια πρόκειται να χρηματοδοτήσει τον Δήμο Αν. Μάνης με 2 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης και 300.000 ευρώ για δενδροφυτεύσεις (κυπαρίσσια, ευκάλυπτους, πλατάνια κ.α.), ενώ έχουν προβλεφθεί και πολιτιστικές δράσεις που αφορούν σε προγραμματικές συμβάσεις για μελέτες  για τον Παλαιόπυργο και το αρχαίο θέατρο Γυθείου. Ο κ. Νίκας τόνισε πως τα παραπάνω αφορούν μόνο στις πρώτες παρεμβάσεις, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες πιστώσεις που θα διατεθούν κεντρικά από την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Ο Π. Ανδρεάκος ευχαρίστησε τον Π. Νίκα για την επίσκεψη και για την έμπρακτη συμπαράσταση και στήριξη της Περιφέρειας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών