Επιδότηση για την προσωρινή στέγαση πυρόπληκτων

Αφορά και κατοίκους της Μάνης - Αναλυτικά η διαδικασία

Πέμπτη, 21 Οκτώβριος 2021 17:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιδότηση για την προσωρινή στέγαση πυρόπληκτων

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση με θέμα «Επιδότηση προσωρινής στέγασης κατοίκων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές Ιουλίου/Αυγούστου 2021 που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας, με τη μορφή επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης».

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Αν. Μάνης, με την ανωτέρω απόφαση ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση επιδότησης προσωρινής στέγασης, για την κάλυψη των προσωρινών στεγαστικών αναγκών τους, με τη μορφή επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές κατοικιών για τις οποίες, λόγω των πυρκαγιών Ιουλίου/Αυγούστου 2021 που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί με κοινή υπουργική απόφαση, έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτηρίου ή έχουν χαρακτηρισθεί ως προσωρινά ακατάλληλες ή επικίνδυνες για χρήση με Δελτίο Δευτεροβάθμιου Ελέγχου ή Έκθεση Αυτοψίας.

Για την υποβολή αίτησης από τους ενδιαφερόμενους για το α΄ τρίμηνο για την χορήγηση επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης ορίζεται προθεσμία τριών μηνών, δηλαδή έως και την 1η Δεκεμβρίου 2021. H αίτηση αυτή, η οποία αφορά στη χορήγηση του 1ου τριμήνου της επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης, υποβάλλεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα arogi.gov.gr, που είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr- ΕΨΠ), χωρίς την απαίτηση υποβολής άλλων δικαιολογητικών και απευθύνεται στην αρμόδια υπηρεσία. Επισημαίνεται ότι η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν.1599/86 (Α’ 75) ως προς την αλήθεια του περιεχομένου της.

Στις περιπτώσεις που δεν έχει παραληφθεί, εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, το Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτηρίου  ή δεν έχει εκδοθεί, μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη Έκθεση Αυτοψίας χαρακτηρισμού της κατοικίας ως προσωρινά ακατάλληλης για χρήση, τότε ο ενδιαφερόμενος έχει προθεσμία τριών μηνών, από την αποδεδειγμένη λήψη των προαναφερομένων, για την υποβολή αίτησης στην αρμόδια υπηρεσία.

Οι αιτήσεις του δευτέρου και των επόμενων τριμήνων υποβάλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες, μετά τη λήξη του εκάστοτε τριμήνου, συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην ανωτέρω απόφαση.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti