Ζημιές εκατομμυρίων στο ηλεκτρικό δίκτυο από τις φωτιές στην Πελοπόννησο

Υπερβαίνει τα 3.000.000 ευρώ το κόστος στην Περιφέρεια - 54 χιλιόμετρα δικτύου αποκαταστάθηκαν στη Λακωνία

Δευτέρα, 25 Οκτώβριος 2021 14:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ζημιές εκατομμυρίων στο ηλεκτρικό δίκτυο από τις φωτιές στην Πελοπόννησο

Σε 3.150.000 ευρώ ανέρχεται η ζημιά που υπέστη το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία. Από τις φλόγες καταστράφηκαν συνολικά 105 χιλιόμετρα δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης και 1.150 ξύλινοι στύλοι, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Δικτύου του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά για τις περιοχές Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας, «εκτεταμένες ήταν οι ζημιές από τις πυρκαγιές της Πελοποννήσου. Συγκεκριµένα, στην περιοχή της Καλαμάτας υπέστησαν ζημιά 64 στύλοι και καταστράφηκαν 11 χιλιόμετρα  δικτύου, στην περιοχή της Σπάρτης (σσ στη Μάνη) αντικαταστάθηκαν 789 στύλοι και 54 χιλιόμετρα δικτύου, ενώ στην περιοχή της Τρίπολης υπέστησαν ζημιά 297 στύλοι και καταστράφηκαν 40 χιλιόμετρα δικτύου».

Σε πανελλαδικό επίπεδο, οι φετινές πυρκαγιές προκάλεσαν στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ ζημιές συνολικού ύψους 16.090.000 ευρώ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti