Τα παιδιά έγιναν για λίγο πυροσβέστες στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 25 Οκτώβριος 2021 15:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα παιδιά έγιναν για λίγο πυροσβέστες στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την αξία της πυροπροστασίας και να εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές της είχαν τα παιδιά στο Γύθειο σε δράση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Δράσης Πολιτών και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Σπάρτης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου. Το δρώμενο διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 23/10 στο γήπεδο μπάσκετ του παλαιού Δημοτικού Σταδίου Γυθείου.

Μέλη του Ερυθρού Σταυρού-Παραρτήματος Σπάρτης μίλησαν στα παιδιά για τις πρώτες βοήθειες, την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση εγκαυμάτων. Ακολούθως, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Γραφάκος, ανέλυσε τους τρόπους κατάσβεσης, πρόληψης και αντιμετώπισης της πυρκαγιάς.

Η δράση ολοκληρώθηκε με διαδραστικό παιχνίδι με υλικά και μέσα πυρόσβεσης από την ΠΥ Γυθείου.

Η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ποτούλα Ορφανού ανέφερε σχετικά: «Παιδιά, πυροσβέστες, εθελοντές του ΕΕΣ-ΠΤ Σπάρτης έγιναν ένα! Φωτιές σβήσαμε, στα εγκαύματα προσφέραμε πρώτες βοήθειες, δώσαμε βεβαιώσεις και δωράκια στα παιδιά που συμμετείχαν κι από τα τρία δημοτικά σχολεία Γυθείου. Χαρές, γέλια πλημμύρισαν το στάδιο Γυθείου. Γύρω στα 200 άτομα συμμετείχαν στην εξαιρετική αυτή δράση! 

Να ευχαριστήσουμε την ΠΟΥ, τον Σύλλογο Δράσεις Πολιτών και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης για τη συντονισμένη και άψογη συνεργασία», κατέληξε η κ. Ορφανού.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti