Στο Υπουργείο Άμυνας για το ΚΕΕΜ Κρητικός – Τζινιέρης

Τι συζητήθηκε σε συνάντηση με τον υπουργό Παναγιωτόπουλο

Παρασκευή, 13 Μάιος 2022 18:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο Υπουργείο Άμυνας για το ΚΕΕΜ Κρητικός – Τζινιέρης

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο πραγματοποίησαν ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός και ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης.

Στην επαφή των δύο πλευρών διατυπώθηκε εκ νέου το αίτημα για την αξιοποίηση του ΚΕΕΜ ως κέντρου νεοσυλλέκτων, όπως ίσχυε μέχρι το 2018, καθώς φέρει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα στρατόπεδα. Συγκεκριμένα, το ΚΕΕΜ διαθέτει εγκαταστάσεις σύγχρονες και ευρύχωρες που δεν χρειάζονται συντήρηση, ο χώρος του στρατοπέδου είναι μεγάλος και εξυπηρετεί την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων, ενώ το κλίμα στην περιοχή είναι ήπιο και δεν απαιτείται μεγάλο κόστος θέρμανσης για τον χειμώνα, οπότε καθιστά τις εγκαταστάσεις λιγότερο ενεργοβόρες.

Επιπλέον, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, το στρατόπεδο απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα και το κόστος μετακίνησης είναι προσιτό. Επίσης, βρίσκεται σε θέση 20 χλμ από το Γύθειο, οπότε οι νεοσυλλέκτοι έχουν δυνατότητα επιλογής μεταξύ Σπάρτης και Γυθείου κατά την έξοδό τους, ενώ το κόστος ζωής της περιοχής είναι χαμηλό.

Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι το Κέντρο θα βοηθήσει την τόνωση και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής διότι η Λακωνία δεν διαθέτει ικανό αριθμό πανεπιστήμιακων σχολών.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κρητικός δήλωσε: «Το συγκριτικό πλεονόκτημα του ΚΕΕΜ σε σχέση με τα υπόλοιπα υποψήφια κέντρα της Πελοποννήσου είναι οι σύγχρονες εγκαταστάσεις προς όφελος τόσο των νεοσυλλέκτων όσο και του δημοσίου καθώς και η ύπαρξη στρατιωτικών οικημάτων για τα στελέχη (Σπάρτη - Ξηροκάμπι). Επίσης, έχει όλες τις προδιαγραφές για περαιτέρω αξιοποίηση και επέκταση των δραστηριοτήτων του. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti