«Η σκέψη μου συνειρμικά στον Σπαρτιάτη Ολυμπιονίκη Λακράτη»

Tzakas

Ν. Κρητικός για Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα

Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2022 13:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Η σκέψη μου συνειρμικά στον Σπαρτιάτη Ολυμπιονίκη Λακράτη»

Το 1946 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τη συμπλήρωση 50 ετών από την αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, άρχισε να εορτάζει την επέτειο της έναρξης των Αγώνων στις 6 Απριλίου, έχοντας μάλιστα υποβάλει πρόταση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως η ημερομηνία αυτή αποτελέσει κοινό εορτασμό. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε, όμως, να ορίσει ως «Ολυμπιακή Ημέρα» την 23η Ιουνίου, ημέρα ίδρυσής της το 1894 κι ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

Το δικό του μήνυμα για αυτή τη σημαντική ημέρα στέλνει ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα σήμερα! Το κορυφαίο αθλητικό σημείο συνάντησης και συνύπαρξης των λαών. 29 διοργανώσεις σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων, δύο εκ των οποίων “επέστρεψαν” στη γενέτειρά τους.

Εδώ όπου ξεκίνησαν όλα το 776 π.Χ, στην κοιτίδα του Ολυμπισμού, στην Αρχαία Ολυμπία. Εδώ όπου διαδόθηκαν οι αξίες και τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθαι, της ειρήνης, της αλληλεγγύης.

Η σκέψη μου συνειρμικά στο Σπαρτιάτη Ολυμπιονίκη Λακράτη, τα οστά του οποίου είναι τα μοναδικά σωζόμενα, το μοναδικό παγκοσμίως εύρημα, που μας παραπέμπει ευθέως σε Ολυμπιονίκη της Αρχαιότητας. Με την ευχή και ελπίδα, ότι θα εκτίθενται στο Νέο Μουσείο της Σπάρτης. Με την πεποίθηση ότι θα έρθουν εδώ όπου ανήκουν, κοσμώντας το Νέο Μουσείο και καθιστώντας τη Σπάρτη σημείο αναφοράς και πόλο έλξης της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας και του ολυμπιακού κινήματος. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Θα τα καταφέρουμε!»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti