Ανάγκη στελέχωσης του Νοσοκομείου Σπάρτης με καρδιολόγους και παιδιάτρους

Σάββατο, 03 Σεπτέμβριος 2022 11:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανάγκη στελέχωσης του Νοσοκομείου Σπάρτης με καρδιολόγους και παιδιάτρους

Δεδομένο είναι το ζήτημα της υποστελέχωσης σε συγκεκριμένες ειδικότητες στο Νοσοκομείο Σπάρτης. 

Στην Καρδιολογική Κλινική, την τρέχουσα περίοδο υπηρετούν δύο μόνιμοι καρδιολόγοι, ενώ τις εφημερίες ενισχύουν δύο ακόμη γιατροί προερχόμενοι από το Νοσοκομείο Μολάων. Μία ακόμη θέση παραμένει κενή λόγω θέσης στελέχους σε διαθεσιμότητα. Η παρούσα κατάσταση, όπως μεταφέρεται από πηγές του νοσοκομείου, έχει αντίκτυπο στους υπηρετούντες ιατρούς, οι οποίοι ναι μεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εφημεριακής κάλυψης, όμως η έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα, προκαλώντας κόπωση κι αρρυθμίες στην επιτέλεση των καθηκόντων.

Σύμφωνα με πηγές από τη νοσηλευτική μονάδα, για το θέμα έχει ενημερωθεί η Υγειονομική Περιφέρεια, ενώ έχει προκηρυχθεί μία θέση σε βαθμό Διευθυντή στη Σπάρτη και μία θέση Επιμελητή στο Νοσοκομείο Μολάων. Μάλιστα, ειδικά για την περίπτωση της λακωνικής πρωτεύουσας, έχει εκδηλωθεί ήδη ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον για την κάλυψη.

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης, Εύη Παπαγεωργίου, αναγνωρίζει το πρόβλημα των ελλείψεων τόσο στην Καρδιολογική όσο και στην Παιδιατρική Κλινική, ωστόσο διαβεβαιώνει πως έχουν αναληφθεί όλες οι ενέργειες και υπηρεσιακές διαδικασίες ώστε να επέλθει το ταχύτερο δυνατό το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όπως ανέφερε στον «ΛΤ», ήδη οι αιτήσεις για τη θέση Διευθυντή της Καρδιολογικής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και σύντομα -μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων- ειδική Επιτροπή θα αξιολογήσει τους υποψηφίους και θα κάνει την τελική επιλογή. Ανάλογη είναι και η φροντίδα για την Παιδιατρική Κλινική, όπου -όπως είπε η κ. Παπαγεωργίου- «οι υπηρετούντες τρεις παιδίατροι, αν κι εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες, δεν αρκούν για το νοσοκομείο. Θέλουμε να καλυφθούμε με δύο ακόμα ιατρούς».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti