Στη Βουλή η διακοπή ρεύματος στα νηπιαγωγεία της Σπάρτης

Ερώτηση κατέθεσε ο Στ. Αραχωβίτης

Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2022 11:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Βουλή η διακοπή ρεύματος στα νηπιαγωγεία της Σπάρτης

Ως θέμα συζήτησης στη Βουλή εισήχθη, μετά από κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σταύρου Αραχωβίτη, η διακοπή της ηλεκτροδότησης -λόγω οφειλών- σε δύο δημόσια νηπιαγωγεία της Σπάρτης, που προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Στ. Αραχωβίτης, «έωλες για ακόμη μία φορά αποδεικνύονται οι δεσμεύσεις των “αρίστων” της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, καθώς, παρόλες τις επίμονες διαβεβαιώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σκρέκα από το βήμα της Βουλής, ήδη από τον Ιούνιο, ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής ηλεκτροδότησης στα σχολεία της χώρας, στη Σπάρτη είχαμε ήδη τις πρώτες διακοπές στα δύο δημόσια νηπιαγωγεία της πόλης και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι!»

Ο Στ. Αραχωβίτης κατέθεσε σχετική ερώτηση, συνυπογραφόμενη από 18 ακόμη βουλευτές του κόμματος, «με αφορμή την πρωτόγνωρη αυτή πρακτική που συνιστά σοβαρή απειλή για το τι πρόκειται να επακολουθήσει τόσο σε δημόσιες δομές, όσο και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά μέσα στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει, σύμφωνα με τον βουλευτή, «είναι κρίσιμο και πρέπει να απαντηθεί: Υπάρχει πρόβλεψη από την κυβέρνηση για την κάλυψη του  δυσθεώρητου κόστος ενέργειας  στην σχολική χρονιά που ξεκινάει και κατά πόσο θα είναι αυξημένη η τακτική χρηματοδότηση προς τις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη του επιπλέον αυτού κόστους;»

Στην ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών, Παιδείας & Θρησκευμάτων αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Για το μέγεθος της αναλγησίας, που φτάνει στο σημείο να τρομοκρατεί τους πολίτες που βλέπουν υπέρογκους λογαριασμούς πλέον και την τιμή της κιλοβατώρας να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, είναι χαρακτηριστικό ότι οι διακοπές ηλεκτροδότησης έγιναν πολύ λίγες ημέρες μετά τον τελευταίο λογαριασμό και μάλιστα σε καλοκαιρινή περίοδο διακοπών πριν κανένας προλάβει να αντιδράσει.

Ταυτόχρονα με τα ζητήματα χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών προς τις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και ενόψει ενός χειμώνα με αυξημένο το κόστος θέρμανσης των σχολείων, η ιδιωτική, κατά πλειοψηφία πλέον, ΔΕΗ προχωράει σε διακοπές ηλεκτροδότησης δημοσίων σχολείων.

Επειδή είναι πρωτόγνωρο και απαράδεκτο η ΔΕΗ να προχωράει σε διακοπή ηλεκτροδότησης δημοσίων σχολικών μονάδων,

Επειδή οι διαβεβαιώσεις του αρμοδίου Υπουργού φαίνεται ότι δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την ιδιωτική, κατά πλειοψηφία πλέον, ΔΕΗ,

Επειδή αυτή η πρωτόγνωρη πρακτική συνιστά σοβαρή απειλή για το τι πρόκειται να επακολουθήσει τόσο σε δημόσιες δομές όσο και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Δεσμεύεστε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε. σχολικές ή άλλες δημόσιες δομές;
2. Επαρκεί η χρηματοδότηση του Υπουργείου για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολικών μονάδων;
3. Υπάρχει πρόβλεψη από την κυβέρνηση για την κάλυψη του  δυσθεώρητου κόστος ενέργειας  στην σχολική χρονιά που ξεκινάει; Κατά πόσο θα είναι αυξημένη η τακτική χρηματοδότηση προς τις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη του επιπλέον κόστους;
4. Ισχύει η καταγγελία ότι εισπρακτικές εταιρίες της ΔΕΗ καλούν τις σχολικές διευθύνσεις εκβιάζοντας για διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας;»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση