Άρση επιβολής προστίμου για MyData ζητεί το Επιμελητήριο

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών

Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2022 12:01 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άρση επιβολής προστίμου για MyData ζητεί το Επιμελητήριο

Την επανεξέταση επιβολής προστίμου για τις υπολειπόμενες αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις στο MyData αιτείται ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Ιωάννης Παναρίτης, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο, «το τελευταίο διάστημα το Επιμελητήριο έγινε αποδέκτης παραπόνων από μέλη και λογιστές αυτών σχετικά με τον κίνδυνο επιβολής προστίμων από μελλοντικούς φορολογικούς ελέγχους λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισαν κατά την ανάρτηση των φορολογικών δηλώσεων. Με επιστολή του στις 12/09/2022, ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών με θέμα: “Μη επιβολή προστίμων στις υπολειπόμενες αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις” παρουσίασε σωρεία δυσκολιών που αντιμετώπισαν κατά την ανάρτηση των φορολογικών δηλώσεων και των λοιπών οικονομικών στοιχείων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ λόγω τεχνικών λεπτομερειών  - σφαλμάτων του συστήματος.

Το φαινόμενο αυτό αναστάτωσε τα λογιστικά - φοροτεχνικά γραφεία τα οποία έχασαν πολύτιμο χρόνο και πλέον είτε υπάρχουν εκκρεμείς μη αναρτημένες δηλώσεις είτε εντοπίζουν σφάλματα που χρήζουν τροποποίησης - διόρθωσης. Ο κίνδυνος πλέον για την επιβολή προστίμου στις περιπτώσεις αυτές είναι εμφανής πιέζοντας τους φορολογούμενους».

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του, ο Ι. Παναρίτης σημειώνει: «Δεδομένων των συνθηκών και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κοινωνία και ο εμπορικός κόσμος, η επιβολή προστίμου χρήζει επανεξέτασης. Η ήδη τεταμένη οικονομική κατάσταση δεν μπορεί να δεχθεί άλλo οικονομικό πλήγμα. Πιστεύοντας στις προθέσεις της κυβέρνησης για στήριξη των επιχειρήσεων και πολιτών, παρακαλούμε θερμά όπως επανεξετάσετε το θέμα και προβείτε στις απαιτούμενες άμεσες ενέργειες για την αποφυγή επιβολής προστίμων».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti